ΑΘΗΝΑ
00:45
|
20.04.2024
Ο ιδρυτής της Tesla και της Space X απειλεί ότι θα μεταφέρει στο Τέξας και τις επιχειρήσεις του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Έλον Μασκ, ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Tesla μετακόμισε στο Τέξας και προειδοποίησε ότι θα μεταφέρει και τις επιχειρήσεις του εκεί, εγκαταλείποντας οριστικά την Καλιφόρνια. Στο Τέξας έχει ήδη μετεγκατατήσει και τα κεντρικά γραφεία του Ιρύματος Μασκ.

Κατά τη διάρκεια ενός ψηφιακού συνεδρίου που διοργανώθηκε από την εφημερίδα Wall Street Journal παραδέχτηκε ότι έχει εγκατασταθεί ήδη εγκατασταθεί στο Τέξας και άφησε αιχμές κατά της πολιτείας της Καλιφόρνια: “Όταν μια ομάδα νικά για πολύ καιρό, αρχίζει να εφησυχάζει και να θεωρεί τη νίκη δεδομένη. Και ξαφνικά αρχίζει να χάνει και στο τέλος χάνει και το πρωτάθλημα. Η Καλιφόρνια νικά εδώ και πάρα πολύ καιρό και νομίζω ότι έχει αρχίσει να θεωρεί κάποια πράγματα δεδομένα”.

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας υπενθύμισε ότι η Tesla είναι η τελευταία αυτοκινητοβιομηχανία που έχει διατηρήσει την έδρα της στην Καλιφόρνια, ενώ και η SpaceX είναι η μοναδική αεροδιαστημική εταιρεία που συντηρεί κατασκευαστικές μονάδες στην πολιτεία. “Κάποτε στην Καλιφόρνια υπήρχαν περισσότερα από 10 εργοστάσια κατασκευής αυτοκινήτων και ανταλλακτικών, ενώ παραδοσιακά η πολιτεία αποτελούσε το κέντρο της αεροδιαστημικής βιομηχανίας. Τώρα εκεί υπάρχουν μόνο οι δύο δικές μου εταιρείες. Θέλω να δώσω έμφαση σ’ αυτό, δεν έμεινε κανένας άλλος στην Καλιφόρνια”.

Οικονομικά, ο Μασκ θα ευνοηθεί πολύ αν μεταφέρει τις επιχειρήσεις του στο Τέξας. Είναι ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και στην Καλιφόρνια πληρώνει φόρους εισοδήματος 13.3%, ενώ στην πολιτεία του Τέξας δεν θα χρειάζεται να καταβάλει φόρους ούτε για το εισόδημα ούτε για την προσωπική του περιουσία.

Επιπλέον, ο Μασκ έχει έρθει τους τελευταίους μήνες σε μετωπική σύγκρουση με τη πολιτεία της Καλιφόρνια για τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας.

Τον περασμένο Μάιο, η Λορένα Γκονζάλες, μέλος του Πολιτειακού Συμβουλίου της Καλιφόρνια, τον κατηγόρησε ότι “εκφοβίζει φορείς και δημοσίους λειτουργούς” και ότι αδιαφορεί για την ασφάλεια των εργαζομένων του. Ανήρτησε, μάλιστα κι ένα πολύ εύγλωττο tweet, στο οποίο ο Μασκ απάντησε σιβυλλικά.

Η διαδρομή Καλιφόρνια – Τέξας έχει γίνει πολύ δημοφιλής τώρα τελευταία. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα επίσημα στοιχεία, μόνο μέσα στο 2018, 86.000 καλιφορνέζοι εγκατέλειψαν την εστία τους για να μετακομίσουν στο Τέξας.

Με πληροφορίες από RT.com.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα