ΑΘΗΝΑ
04:47
|
20.04.2024
Ο άνθρωπος για τις επόμενες βρώμικες επεμβάσεις των ΗΠΑ έχει βαρύ βιογραφικό καριέρας 47 ετών σε πολέμους, πολεμικές βιομηχανίες και λόμπι...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο 67χρονος τετράστερος Αφροαμερικανός στρατηγός Λόιντ Όστιν φαίνεται πως θα είναι ο επόμενος υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ. Τον διάλεξε την Κυριακή ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Τζο Μπάιντεν μεταξύ άλλων “εκλεκτών” που φιγουράρουν επίσης στις πρώτες θέσεις των μισθολογίων καλοπληρωμένων εταιριών λόμπι και πολεμικών βιομηχανιών.

Εάν καταφέρει να πάρει την έγκριση του κογκρέσου, τότε θα γίνει ο τρίτος τετράστερος στρατηγός μετά τον στρατηγό Τζορτζ Μάρσαλ το 1950 και τον στρατηγό Τζέιμς Μάττις το 2017 που θα κληθεί να αναλάβει το Πεντάγωνο δίχως τη συμπλήρωση της απαιτούμενης (κατά τον ομοσπονδιακό νόμο) επταετίας από την αποστράτευση.

Πλεονεκτήματα και ταλέντα μη προφανή

Ωστόσο, το βασικό του “ατού” του στρατηγού Λόιντ δεν είναι το χρώμα! Και ας επιμένουν κάποια διεθνή πρακτορεία πως ενδεχομένως ο Τζο Μπάιντεν να είχε τάξει σε οργανωμένες ομάδες Δημοκρατικών ψηφοφόρων υπουργοποίηση ανθρώπων από φυλετικές και άλλες μειονότητες. Αφήστε επίσης τα διεθνή ΜΜΕ να επαναλαμβάνουν άοκνα ότι εάν εγκριθεί η υποψηφιότητά του από το κογκρέσο θα είναι ο “πρώτος Αφροαμερικανός υπουργός Άμυνας”. Και τι με αυτό;

Θα σπάσει άραγε ο στρατηγός Λόιντ, λόγω χρώματος και φυλετικής καταγωγής, την πολυετή παράδοση των ΗΠΑ που σπέρνουν εδώ και πολλές δεκαετίες όλεθρο, δικτατορίες και πολέμους σε όλες τις στρατηγικές περιοχές του πλανήτη ώστε να εξασφαλίσουν από θέση προνομιακή τα λεγόμενα “εθνικά συμφέροντα της Αμερικής”; Μάλλον όχι!

Θα φέρει ο στρατηγός Λόιντ την ειρήνη επί Γης λόγω χρώματος; Και πάλι όχι!

Ο “πρώτος Αφροαμερικανός υπουργός Εξωτερικών” Κόλιν Πάουελ (2001-2005) φρόντισε από νωρίς να διαλύσει ψευδαισθήσεις τέτοιου είδους,  κάνοντας όλα τα βρώμικα κόλπα και λέγοντας ανερυθρίαστα ψέματα για τα δήθεν “οπλοστάσια χημικών και βιολογικών όπλων μαζικής καταστροφής” του Ιρακινού πρώην προέδρου Σαντάμ Χουσείν.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τα ψέματά του στον ΟΗΕ προκειμένου να δημιουργηθούν τα κατάλληλα προσχήματα και να εξαπολύσει ο υιός Τζωρτζ Ου.Μπους τον καταστροφικό πόλεμο το 2003;

Did the Anthrax Attacks Kick-Start the Iraq War? | WIRED

Εκείνον τον πόλεμο που ρήμαξε και άλλαξε για πάντα το τοπίο της Μέσης Ανατολής, δημιουργώντας (μεταξύ πολλών άλλων) περίπου μία δεκαετία μετά τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Αυτούς που κλωνοποιήθηκαν και διασκορπίστηκαν σε Συρία και Λιβύη σε χώρες της Δυτικής  και Νότιας Αφρικής έως τις Φιλιππίνες και ακόμη παρά πέρα…

Εάν δεν είναι ατού το χρώμα του στρατηγού, τότε μήπως το μυστικό της επιτυχίας του βρίσκεται στη μακρά θητεία του στην Κεντρική Διοίκηση (CENTCOM) του αμερικανικού στρατού επί πολέμων σε Ιράκ και Συρία;

“Όχι!” απαντούν ορισμένες φαρμακόγλωσσες στο Πεντάγωνο σε διψασμένους δημοσιογράφους διαδικτυακών εντύπως όπως το The Slate.

Οι “αντάρτες” του στρατηγού Λόιντ και το playstation

Ο στρατηγός Λόιντ όχι μόνον δεν τα είχε καταφέρει καλά στη Συρία αλλά έφτιαξε “κακό όνομα” όταν ως διοικητής της CENTCOM του δόθηκαν 500 εκατομμύρια δολάρια για να φτιάξει… “στρατό ανταρτών” έναντι του συριακού στρατού και του Σύρου προέδρου Μπασάρ Άσαντ. Αντ’ αυτού δημιουργήθηκαν ομάδες μισθοφόρων που η μοναδική τους σχέση με τον πόλεμο ενδεχομένως να περιοριζόταν σε μερικές εκατοντάδες ώρες ενασχόλησης με “παιχνίδια πολέμου” στο  Playstation.

Αντί “στρατού” στη Συρία, λένε οι φαρμακόγλωσσες, ο στρατηγός Λόιιντ κατάφερε να φτιάξει μία ομάδα με μερικές δεκάδες μισθοφόρους εκ των οποίων οι μισοί λιποτάκτησαν μόλις τα βρήκαν σκούρα, και οι άλλοι μισοί σκοτώθηκαν στις πρώτες μάχες…

Επιπλέον, φέρεται πως είχε ενθαρρύνει κάποιους αναλυτές του Πενταγώνου να “πειράξουν” εκθέσεις που μείωναν τις ικανότητες των τζιχαντιστών ώστε να εμφανιστεί πιο “θετική” η εικόνα των επιχειρήσεων του αμερικανικού στρατού στα μέσα της περασμένης δεκαετίας στη Συρία…

Το χρυσό “διαβατήριο” του CEO…

Τότε ποιο ήταν το “κρίσιμο” στοιχείο που συνέβαλε στην υπουργοποίηση του τετράστερου στρατηγού;

Όλα τα παραπάνω συν κάτι πολύ σπουδαιότερο! Οι σχέσεις του με τις πολεμικές βιομηχανίες. Προσόν ανυπέρβλητο και ουσιώδες για αρκετούς από τους υπουργούς και υφυπουργούς Αμυνας που πέρασαν το κατώφλι του Πενταγώνου σε “κρίσιμες” στιγμές σχεδιασμού και εξαπόλυσης “δύσκολων” πολέμων. Ο Μαρκ Έσπερ, ο προηγούμενος υπουργός Άμυνας του προέδρου Τραμπ, ήταν ένας από αυτούς…

Ο Λόιντ Όστιν λοιπόν ήρθε να συνεχίσει την “παράδοση” διαθέτοντας το σημαντικό προσόν κατάληψης μίας “αξιοζήλευτης” θέσης στο Δ.Σ. της εταιρίας Raytheon, που θεωρείται (και είναι!) μία από τις  μεγαλύτερες πολεμικές βιομηχανίες παγκοσμίως.

Ο στρατηγός είναι παράλληλα στο ΔΣ της αμερικανικής χαλυβουργίας Nucor και της εταιρίας υπηρεσιών υγείας Tenet.

Για να περνά τον ελεύθερο χρόνο του δημιούργησε και τη δική του εταιρία “συμβούλων” την Austin Strategy Group, ενώ τακτικά περνά (με το αζημίωτο…) και από το στρατηγείο του δήθεν “φιλανθρωπικού” ιδρύματος Carnegie Corp της Νέας Υόρκης.

Κατά τα λοιπά, ο στρατηγός Όστιν είναι γνωστός και για την ιδιαίτερα ανεπτυγμένη ικανότητα πειθαρχίας και στρατηγικής σκέψης σε βρώμικες επεμβάσεις απανταχού αλλά και για την άνετη και απρόσκοπτη συνεργασία που είχε πριν περίπου μία δεκαετία με τον Τζο Μπάιντεν όταν ο τελευταίος διατελούσε Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

Φημίζεται επίσης και για μία άλλη συνήθεια που τηρεί σχεδόν με θρησκευτική ευλάβεια: Μένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και αποφεύγει τα πολλά πάρε-δώσε με δημοσιογράφους. Καλά κάνει!

Όσο λιγότερα ξέρουν οι άλλοι γι’ αυτόν, τόσο θα αυγατίζουν οι χρυσές δουλειές που κλείνει συστηματικά κατά καιρούς στα Διοικητικά Συμβούλια κορυφαίων πολεμικών βιομηχανιών.

Στο ενδιάμεσο οι ατέλειωτοι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή και στην Ασία μπορούν να συνεχίζονται απρόσκοπτα. Κάνουν άλλωστε καλό στις…μπίζνες!

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ρεαλισμός της εξουσίας και του πολέμου μπροστά σε διεθνές δίκαιο και δικαιοσύνη

Το διεθνές δίκαιο και οι διεθνείς θεσμοί όπως το Διεθνές Δικαστήριο που εξετάζει προσφυγή κατά του Ισραήλ, απέδειξαν πως βρίσκονται σε θέση αδυναμίας και ανικανότητας.

«Φτηνά, θυμωμένα, αποτελεσματικά»: Πώς τα επίγεια μη επανδρωμένα σκάφη ενσωματώθηκαν στη ζώνη του πολέμου

Ο ρωσικός στρατός δοκίμασε με επιτυχία τηλεκατευθυνόμενες πλατφόρμες μάχης στην ζώνη του πολέμου. Σε ποιες καταστάσεις μπορούν να είναι χρήσιμα τέτοια ρομπότ;
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα