ΑΘΗΝΑ
15:54
|
20.04.2024
Τι αποκαλύπτεται στην Έκθεση Αντικτύπου της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Εδώ και δύο εβδομάδες,  έχω πει ότι η σύμβαση του υπουργείου Παιδείας  με τη Cisco (σ.σ. για τη δωρεάν τηλεκπαίδευση των μαθητών)  είναι στη διάθεση των εκπροσώπων των κομμάτων. Τόσος ντόρος, λοιπόν, για τη σύμβαση και ξέρετε πόσοι εκπρόσωποι κομμάτων ήρθαν να δουν τη σύμβαση; Ουδείς, κανένας δεν ήρθε. Δεν ήρθε ούτε ένας”, δήλωσε στις 27 Νοεμβρίου η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

To υπουργείο Παιδείας έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του, όχι σε ιδιαίτερα εμφανές σημείο, την Έκθεση Αντικτύπου της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η οποία αποκαλύπτει πως για το σχολικό έτος 2020-21, υπεγράφησαν δύο συμβάσεις δωρεάς με την εταιρεία Cisco για την τηλεκπαίδευση, με μία τροποποίηση επίσης στις 4 Δεκεμβρίου. Το υπουργείο Παιδείας είχε υπογράψει επίσης μία ακόμα σύμβαση στα μέσα Μαρτίου, ενόψει του πρώτου κύματος της πανδημίας.

Η Έκθεση Αντικτύπου για την τηλεκπαίδευση από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου στις 8 Δεκεμβρίου. Η έκθεση εκπονήθηκε από το Εργαστήριο Νομικής Πληροφορικής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Η ιστοσελίδα “news247.gr” εντόπισε την Έκθεση των 57 σελίδων και παρουσιάζει τα κύρια σημεία της ενώ εκτιμά πως αυξάνει τις ανησυχίες για το κατά πόσο σύννομη ήταν η όλη η διαδικασία.  Το σημείο που προκαλεί πολλά ερωτηματικά έρχεται στη σελίδα 28 της έκθεσης (μπορείτε να τη βρείτε όλη εδώ), όπου αναφέρονται τα εξής:

“Μόλις στη σελίδα 6, υπάρχει ο ισχυρισμός ότι η πρώτη εκτίμηση αντικτύπου κατατέθηκε στην Αρχή στις 15 Μαΐου. Η Αρχή όμως έχει διαψεύσει αυτόν τον ισχυρισμό. Και προφορικά αλλά φυσικά και γραπτά, στη γνωμοδότησή της 7ης Σεπτεμβρίου”, αναφέρει το “news247.gr”. “Στη σελίδα 28 ο συντάκτης αναφέρει ότι υπάρχουν δύο συμβάσεις δωρεάς (!) αλλά και μία τροποποίηση της δεύτερης (!) η οποία μάλιστα έγινε στις 4 Δεκεμβρίου. Εξαιρετικά. Αν, τελικώς, αποφασίσουν τα κόμματα να επισκεφθούν την κα Κεραμέως στο γραφείο της και ζητήσουν να δουν τη σύμβαση, ποια ακριβώς σύμβαση θα δουν; Την πρώτη, τη δεύτερη ή την τροποποιημένη της 4ης Δεκεμβρίου; Και ποια, τέλος πάντων, από αυτές τις συμβάσεις αναρτήθηκε στη Διαύγεια όπως ο νόμος ρητά προβλέπει; Απάντηση: Καμία (μέχρι στιγμής τουλάχιστον). Στη σελ 53, τέλος, διαβάζουμε ότι στη συνάντηση που έγινε στο Υπουργείο στις 13 Ιουλίου αλλά και στην ακρόαση στην Αρχή στις 14 του ίδιου μήνα ολοκληρώθηκε η διαβούλευση και πάρθηκε η γνώμη των υποκειμένων. Αυτό δηλαδή που δεν έγινε από την αρχή της διαδικασίας, έγινε μόλις σε δύο ημέρες το καλοκαίρι. Και μία ακρόαση και μία συνάντηση στο Υπουργείο “βαπτίζονται” διαβούλευση. Έχουν χάσει οι λέξεις το νόημά τους; Καθόλου, η Αρχή έχει απορρίψει τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς. Ρητά και κατηγορηματικά”.

“Γιατί η Κεραμέως δεν καταθέτει στη Βουλή τη Σύμβαση δωρεάς της CISCO για την τηλεκπαίδευση όπως είναι υποχρεωμένη; Γιατί απλά δεν υπάρχει μία σύμβαση αλλά δύο και μία τροποποίηση της δεύτερης και μάλιστα πριν λίγες μέρες”, σχολίασε στο Facebook ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χριστόφορος Βερναρδάκης, που με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής  έχει ζητήσει την παραπομπή Κεραμέως στην Επιτροπή Δεοντολογίας, “για ζητήματα παραβίασης του Κώδικα Δεοντολογίας των Μελών του Κοινοβουλίου, καθώς και του Κανονισμού της Βουλής”.


Πηγή: ThePressProject.gr, News247.gr  

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ στο Μανχάταν

Ανδρουλάκης: Στις ευρωεκλογές να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση

Έκρηξη σε στρατιωτική βάση στο Νότιο Ιράκ

ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν οι τελευταίοι οκτώ του ευρωψηφοδελτίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα