ΑΘΗΝΑ
11:52
|
23.04.2024
Tο Ηνωμένο Βασίλειο θα ευημερήσει "με ή χωρίς" εμπορική συμφωνία με την ΕΕ είπε ο Τζόνσον πριν μεταβεί στις Βρυξέλλες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Οι φίλοι μας στην ΕΕ επιμένουν για την ώρα πως αν περάσουν ένα νέο νόμο στο μέλλον με τον οποίο δε συμμορφωθούμε, θα έχουν το αυτόματο δικαίωμα να μας τιμωρήσουν. Και επιμένουν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που δε θα έχει κυρίαρχο έλεγχο επί των υδάτων της για αλιεία» είπε το απόγευμα ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον πριν ξεκινήσει για τις Βρυξέλλες όπου θα έχει αργότερα το βράδυ δείπνο εργασίας “και όχι διαπραγμάτευση” με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Δε νομίζω ότι αυτοί είναι όροι που οποιοσδήποτε Πρωθυπουργός αυτής της χώρας θα έπρεπε να αποδεχθεί» πρόσθεσε με νόημα.

Επανέλαβε επίσης ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα ευημερήσει “με ή χωρίς” εμπορική συμφωνία με την ΕΕ και ότι θα εξακολουθήσει να είναι “μαγνήτης ξένων επενδύσεων που θα δημιουργήσει πολλές θέσεις εργασίας “σε όλη τη χώρα”.

Από την ΕΕ το ίδιο διάστημα επέμεναν πως το αποψινό δείπνο του Βρετανού πρωθυπουργού και της προέδρου της Κομισιόν “δεν θα είναι διαπραγμάτευση” αλλά μία “συνάντηση δύο αρχηγών”…

Το δείπνο των δύο αξιωματούχων στις Βρυξέλλες έχει προγραμματιστεί για τις 9.00 μμ (ώρα Ελλάδας).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιράν: Λυπηρές οι κυρώσεις της Ε.Ε.

Ο Ιρλανδός ΥΠΕΞ κατηγορεί το Ισραήλ για προσπάθεια υπονόμευσης της UNRWA

ΠΑΣΟΚ: Τι συζητά με την Ουκρανία η κυβέρνηση;

Σε Κουβέιτ και Κατάρ πάει ο Γεραπετρίτης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα