ΑΘΗΝΑ
00:00
|
29.09.2022
Παραμένουν οι βασικές διαφωνίες ανάμεσα στις δύο πλευρές. Μετατίθεται για την Κυριακή το ντεντλάιν της απόφασης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το έπος του Brexit συνεχίζεται, καθώς αποχώρησε χωρίς συμφωνία από τις Βρυξέλλες ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, μετά τη συνάντησή του με την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Ο ίδιος άλλωστε είχε δηλώσει ήδη από χθες (9/12) ότι οι όροι της εμπορικής συμφωνία ανάμεσα σε Ευρωπαϊκή Ένωση και Μεγάλη Βρετανία δεν θα υπογράφονταν ποτέ από κανέναν Βρετανό πρωθυπουργό.

“Δε νομίζω ότι αυτοί είναι όροι που οποιοσδήποτε Πρωθυπουργός αυτής της χώρας θα έπρεπε να αποδεχθεί μετά τη συνάντηση”, δήλωσε, υπογραμμίζοντας ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα ευημερήσει “με ή χωρίς” εμπορική συμφωνία με την ΕΕ.

Ωστόσο, ΕΕ και Βρετανία συμφώνησαν να συνεχίσουν τις συζητήσεις τους τις επόμενες μέρες, μεταθέτοντας για την Κυριακή το ντεντλάιν της απόφασης, όπως γνωστοποίησε με δήλωσή της η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επανέλαβε ότι παραμένουν οι βασικές διαφωνίες ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Οπως μεταδίδουν το Reuters και το BBC, επικαλούμενα πηγή από το γραφείο του βρετανού πρωθυπουργού, θα πρέπει να εξευρεθεί λύση μέχρι την Κυριακή καθώς θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο να δοθεί νέα παράταση στις συνομιλίες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το «χάος» δεν θα γίνει αποδεκτό, λέει ο Πρόεδρος του Ιράν

Υπέρ της ένωσης με τη Ρωσία τα δημοψηφίσματα, λέει η Μόσχα

ΥΠ.ΕΞ: «Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί τα νόμιμα συμφέροντα και δικαιώματά της»

Το «Yunus» βγαίνει παγανιά…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα