ΑΘΗΝΑ
04:41
|
08.03.2021
Παραμένουν οι βασικές διαφωνίες ανάμεσα στις δύο πλευρές. Μετατίθεται για την Κυριακή το ντεντλάιν της απόφασης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το έπος του Brexit συνεχίζεται, καθώς αποχώρησε χωρίς συμφωνία από τις Βρυξέλλες ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, μετά τη συνάντησή του με την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Ο ίδιος άλλωστε είχε δηλώσει ήδη από χθες (9/12) ότι οι όροι της εμπορικής συμφωνία ανάμεσα σε Ευρωπαϊκή Ένωση και Μεγάλη Βρετανία δεν θα υπογράφονταν ποτέ από κανέναν Βρετανό πρωθυπουργό.

“Δε νομίζω ότι αυτοί είναι όροι που οποιοσδήποτε Πρωθυπουργός αυτής της χώρας θα έπρεπε να αποδεχθεί μετά τη συνάντηση”, δήλωσε, υπογραμμίζοντας ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα ευημερήσει “με ή χωρίς” εμπορική συμφωνία με την ΕΕ.

Ωστόσο, ΕΕ και Βρετανία συμφώνησαν να συνεχίσουν τις συζητήσεις τους τις επόμενες μέρες, μεταθέτοντας για την Κυριακή το ντεντλάιν της απόφασης, όπως γνωστοποίησε με δήλωσή της η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επανέλαβε ότι παραμένουν οι βασικές διαφωνίες ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Οπως μεταδίδουν το Reuters και το BBC, επικαλούμενα πηγή από το γραφείο του βρετανού πρωθυπουργού, θα πρέπει να εξευρεθεί λύση μέχρι την Κυριακή καθώς θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο να δοθεί νέα παράταση στις συνομιλίες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Peter Jackson:“Neoliberal policies are a big problem for democracy and the economy”

Φον ντερ Λάιεν: Σημαντικά περισσότερα εμβόλια στην ΕΕ από τον Απρίλιο

Νεκρός σε δυστύχημα ο Ολιβιέ Ντασό

Μιανμάρ: Βανδαλισμός του τάφου της Kyal Sin

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα