ΑΘΗΝΑ
17:59
|
20.04.2024
"Αυτή είναι η λογική και η ψυχολογία των αναλυτών που έχουν το πάνω χέρι στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, ιδίως στις Βρετανικές Νήσους", εξηγεί.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πυρά κατά της Δύσης (ΗΠΑ, ΕΕ και Βρετανίας), εκτόξευσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, υπογραμμίζοντας ότι οι δυτικές χώρες έχουν μία ιδιαίτερη ικανότητα όχι μόνο να βρίσκουν αλλά και να ανακαλύπτουν ξαφνικά προσχήματα προκειμένου να κατηγορήσουν τη Ρωσία ότι παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων κρατών.

“Διάβασα πριν από λίγο καιρό πως το Κογκρέσο των ΗΠΑ ετοιμάζει κυρώσεις κατά της Ένωσης Κρατών Ρωσίας – Λευκορωσίας μόνο και μόνο γιατί υπάρχει αυτή τη Ένωση και δεν αρέσει σε όσους θέλουν να στήσουν μία επανάσταση διαφορετικού χρωματισμού στη Λευκορωσία. Έτσι, θα υπάρξουν πολλά προσχήματα, είμαι σίγουρος. Η Δύση έχει μία επάρκεια, όχι μόνο στο να βρίσκει προσχήματα, αλλά και να τα εφευρίσκει ξαφνικά”, τόνισε ο Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο RT.

“Έχουμε πρόσφατα κατηγορηθεί για παρέμβαση στη Λευκορωσία, για παρέμβαση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς στόχος μας είναι αποκλειστικά και μόνο η ενίσχυση των γεωπολιτικών μας θέσεων εκεί, ενάντια στη Δύση. Φερόμαστε, κατά τους ισχυρισμούς, ότι έχουμε καταλήξει σε συμφωνία με την Τουρκία για να “σκαλίσουμε” στην περιοχή ώστε να αποτρέψουμε τη Δύση από το να ενισχύσει τη θέση της. Αυτή είναι η λογική και η ψυχολογία των αναλυτών που έχουν το πάνω χέρι στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, ιδίως στις Βρετανικές Νήσους”, εξηγεί ο κορυφαίος Ρώσος διπλωμάτης ορμώμενος από τις πρόσφατες καταγγελίες κατά της Ρωσίας για τις κινήσεις της στο στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ.

Σημειώνεται ότι τον Νοέμβριο, η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ ενέκρινε ένα νομοσχέδιο που θα επέκτεινε την εξουσία του Προέδρου της χώρας στο να μπορεί να επιβάλει περιορισμούς εισόδου στα μέλη της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής της Λευκορωσίας και σε άλλους αξιωματούχους, τους οποίους η Ουάσινγκτον θεωρεί υπεύθυνους για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή καταστολή στα μέσα ενημέρωσης.

Εάν το νομοσχέδιο εγκριθεί, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ θα μπορεί να μποκάρει αφενός τις εγκρίσεις βιζών αξιωματούχων της Ένωσης Ρωσίας – Λευκορωσίας και αφετέρου, Ρώσων που φέρονται να εμπλέκονται σε παραβιάσεις.

Στις 5 Δεκεμβρίου, η ηγέτης της αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας Σβετλάνα Τιχανόβσκαγια, κάλεσε το Κογκρέσο των ΗΠΑ να εγκρίνει άμεσα το νόμο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι ΗΠΑ συμφωνούν να αποσύρουν στρατεύματα από τον Νίγηρα

Κινέζος ΥΠΕΞ: Η ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ θα διορθώσει μια ιστορική αδικία

Συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Τουρκίας και της Αιγύπτου

Το Ηνωμένο Βασίλειο επιστρέφει με δανεισμό λεηλατημένα αντικείμενα της Γκάνας μετά από 150 χρόνια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα