ΑΘΗΝΑ
01:26
|
19.04.2024
Είναι η πρώτη μεγάλη διεθνής συνεργασία που ανακοινώνεται με στόχο τον συνδυασμό εμβολίων κατά της Covid-19.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η βρετανοσουηδική φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με τους δημιουργούς του ρωσικού εμβολίου Sputnik V προκειμένου να εξετάσουν από κοινού την πιθανότητα παρασκευής ενός εμβολίου που θα συνδυάζει τις δύο φόρμουλες.

Η συμφωνία μεταξύ της AstraZeneca και του Ινστιτούτου Γκαμαλέγια ανακοινώθηκε το πρωί της Παρασκευής (11/12), λίγες μόλις μέρες μετά την πρόσκληση των Ρώσων επιστημόνων για έναν πειραμτικό συδυασμό των δύο εμβολίων. Οι εκπρόσωποι της βρετανικής φαρμακοβιομηχανίας σχολίασαν ότι ο πειραματισμός αυτός αξίζει τον κόπο και αποκάλυψαν ότι στις δοκιμές οι εθελοντές θα εμβολιαστούν με δόσεις και από τα δύο εμβόλια (αντί για τη διπλή δόση ενός εμβολίου, όπως γίνεται σήμερα).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της AstraZeneca, “θα υλοποιηθεί ένα πρόγραμμα κλινικών δοκιμών προκειμένου να αξιολογηθεί η ασφάλεια και η ανοσογονικότητα ενός εμβολίου που θα συνδυάζει το AZD1222, που έχουν αναπτύξει από κοινού η AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και το Sputnik V, του ρωσικού Ινστιτούτου Γκαμαλέγια”.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι “ο συνδυασμός διαφορετικών εμβολίων κατά της Covid-19 είναι ένα σημαντικό βήμα για την προστασία μας από τον ιό, καθώς μπορεί να βελτιώση την ανοσοαντίδραση αλλά και την προσβασιμότητα του εμβολίου”.

Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων, που χρηματοδότησε το Ινστιτούτο Γκαμαλέγια για τη δημιουργία του Sputnik V σημείωσε ότι η συνεργασί αυτή “είναι ένα παράδειγμα της προνοητικότητας με την οποία λειτουργεί η Ρωσία: Δεν δημιουργήσαμε απλώς ένα από τα πιο αποτελεσματικά εμβόλια κατά του κορονοϊόυ, αλλά είμαστε διατεθειμένοι να μοιραστούμε τα στελέχη του εμβολίου με όσους επιθυμούν να δημιουργήσουν εμβόλια που θα συνδυάζουν δύο διαφορετικά στελέχη”.

Με πληροφορίες από RT.com.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εδιναν νερό με αρσενικό για χρόνια στους κατοίκους πόλης του Νέου Μεξικού στις ΗΠΑ

Προσφυγή στο ΣτΕ για την κατάργηση των απογευματινών χειρουργείων

ΠΟΥ: Ανησυχία προκαλεί η μετάδοση της γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους

ΕΟΔΥ: Με απόλυση κινδυνεύουν 100 εργαζόμενοι με μπλοκάκι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα