ΑΘΗΝΑ
20:35
|
02.05.2024
Οι εθνικές αρχές Υγείας και όχι οι φαρμακοβιομηχανίες καλούνται να εξετάσουν τις παρενέργειες των εμβολίων covid-19
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά από τόσα δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια που έχουν δοθεί στις φαρμακοβιομηχανίες για την δημιουργία και παρασκευή αποτελεσματικών εμβολίων κατά του νέου κορονοϊού covid-19 θα περίμενε κανείς πως έχουν προβλεθεί όλα τα δυσχερή ενδεχόμενα και πως έχουν ληφθεί τα περισσότερα (κατά το δυνατόν) μέτρα για την αποφυγή σοβαρών παρενεργειών στον παγκόσμιο πληθυσμό. Ωστόσο, φαίνεται πως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι…

Σήμερα εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας κάλεσε τις… εθνικές αρχές να εξετάσουν τυχόν παρενέργειες των εμβολίων εναντίον της COVID-19!

Η πρωτοφανής αυτή απάντηση δόθηκε με αφορμή την ερώτηση Βρετανού δημοσιογράφου σχετικά με τις επιπτώσεις που είχε το εμβόλιο των εταιριών Φάιζερ και Μπαϊοεντέκ (Pfizer-BioNTech) στην υγεία κάποιων που ήδη εμβολιάστηκαν.

Η ρυθμιστική αρχή της Βρετανίας για την υγεία, μετά την έναρξη των εμβολιασμών την Τρίτη, ανακοίνωσε ότι όσοι έχουν ιστορικό αλλεργιών σε ένα φάρμακο ή σε μια τροφή δεν πρέπει θα εμβολιαστούν, με το συγκεκριμένο εμβόλιο έπειτα από την αναφορά δύο περιστατικών με αυτήν την αντίδραση.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Γενεύη η εκπρόσωπος του ΠΟΥ Μάργκαρετ Χάρις δήλωσε χαρακτηριστικά:”Ένα εμβόλιο μπορεί να μην είναι κατάλληλο για συγκεκριμένα άτομα, αλλά μπορεί να ανακαλύψετε ότι ένα άλλο εμβόλιο είναι [κατάλληλο]”.

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί με το δεύτερο ρωσικό εμβόλιο

Πάντως, το δεύτερο ρωσικό εμβόλιο κατά του νέου κορονοϊού EpiVacCorona, από το Ινστιτούτο Vector, άρχισε να διατίθεται προς χρήση.

Όπως ανακοίνωσε η επικεφαλής της Ρωσικής Ρυθμιστικής Αρχής για την προστασία της Υγείας του καταναλωτή (Rospotrebnadzor) ΄Αννα Ποπόβα, το εμβόλιο «άρχισε να διατίθεται προς χρήση ενώ πραγματοποιούνται οι κλινικές δοκιμές της τρίτης φάσης του εμβολίου το οποίο παράγει το επιστημονικό κέντρο Vector και το οποίο φέρει την ονομασία EpiVacCorona.

Επιπλέον 3.000 εθελοντές σε οκτώ ιατρικά κέντρα και σε πέντε περιφέρειες της Ρωσικής Ομοσπονδίας ήδη εμβολιάζονται».

Η Ποπόβα πρόσθεσε ότι όσοι συμμετέχουν στις κλινικές δοκιμές του εμβολίου και είναι ηλικίας άνω των 60 ετών νοιώθουν καλά.

Το εμβόλιο EpiVacCorona στάλθηκε σε Μόσχα, Αγία Πετρούπολη, Τούλα, Νοβοσιμπίρσκ και Ροστόβ επειδή σε αυτές το επιδημιολογικό φορτίο είναι πιο υψηλό.

Η Ποπόβα διευκρίνισε ότι το εμβόλιο μπορεί να φθάσει και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Ρωσίας, καθώς διατηρείται σε υψηλές θερμοκρασίες έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ένας θάνατος από covid και αύξηση κρουσμάτων γρίπης άνω του 10%

Η απρόσμενη σχέση της βιταμίνης D με το εντερικό μικροβίωμα απέναντι στον καρκίνο

Πώς θα αποφύγετε τη μετάδοση του Δάγκειου πυρετού από τα κουνούπια

Παραδοχή της AstraZeneca για παρενέργειες του εμβολίου της κατά του κορονοϊού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα