ΑΘΗΝΑ
01:05
|
27.04.2024
Φέρεται πως διατηρεί εταιρία εκτροφής και θήρευσης αγρίων ζώων αποκομίζοντας τεράστια κέρδη από την εκμετάλλευση ζώων που απειλούνται με εξαφάνιση
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σοβαρές καταγγελίες σε βάρος του 68χρονου προέδρου της Νότιας Αφρικής και παλαίμαχου στελέχου του Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου, ANC, Σύριλ Ραμαφόσα κάνει η γνωστή φιλοζωϊκή οργάνωση ΡΕΤΑ στις ΗΠΑ.

Η διεθνής φιλοζωϊκή Μη Κυβερνητική Οργάνωση καταγγέλλει τον Νοτιοαφρικανό πρόεδρο πως κερδοσκοπεί μεταξύ άλλων έχοντας το 50% ιδιοκτησίας μίας εταιρίας εκτροφής αγρίων ζώων και θήρευσής τους κατόπιν αδράς πληρωμής από ξένους πλούσιους τουρίστες.

South African President Secretly Profits From Trophy Hunts | PETA

Οι ξένοι πλούσιοι τουρίστες από χώρες Ανατολής και Δύσης που αρέσκονται να προβαίνουν στη δολοφονία ανυπεράσπιστων ζώων σε συνθήκες δήθεν “σαφάρι” και να φωτογραφίζονται για χάρη των “ακολούθων” και των γνωστών τους σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης συγκαταλέγονται στους καλύτερους πελάτες του Νοτιοαφρικανού προέδρου.

Κανένα είδος προστατευόμενου ζώου δεν εξαιρείται από τη μακάβρια λίστα εμπορίου του προέδρου Ραμαμφόσα και του συνεταίρου του στην εταιρία εκτροφής Phala Phala. Ελέφαντες, τεράστια αφρικανικά λοντάρια, ρινόκεροι που εκτρέφονται από τη συγκεκριμένη εταιρία διοχετεύονται σε πάρκα ώστε να αποτελέσουν το θήραμα της εταιρίας σαφάρι αγρίων ζώων Diepdrift στην οποία φέρεται πως έχει μετοχές και συμφέροντα ο Νοτιοαφρικανός πρόεδρος.

Υπό αυτές τις συνθήκες χιλιάδες άγρια ζώα μπαίνουν στο στόχαστρο πλούσιων τουριστών. Υπό την καθοδήγηση “συμβούλων” τα ζώα πυροβλουνται και πέφτουν στο έδαφος ανήμπορα από τις σφαίρες των δήθεν θηρευτών. Μόλις ξεψυχήσουν γίνονται θέμα φωτογράφισης για χάρη μίας αρρωστημένης ματαιοδοξίας.

https://www.sapeople.com/wp-content/uploads/2020/11/tsala-hunts-900x603.jpg

Η εφημερίδα Ιντιπέντεντ παρουσιάζοντας σήμερα το θέμα σημειώνει πως κάποια από αυτά τα σαφάρι επί πληρωμή γίνονται στο γνωστό νοτιοαφρικανικό Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ.

Αναφέρει επίσης πως ορισμένα από τα ζώα που εκτρέφονται στις μυστικές φάρμες του Προέδρου Ραμαμφόσα και του συνεταίρου του φέρουν “ασυνήθιστες μεταλλάξεις” (αδιευκρίνιστο τι είδους…) οι οποίες αυξάνουν το λογαριασμό εξασφαλίζοντας υψηλότερα κέρδη.

Η οργάνωση ΡΕΤΑ εκτιμά πως το 2019 οι πλούσιοι κυνηγοί τουρίστες στη Νότια Αφρική σκότωσαν 35.000 ζώα από 150 προστατευόμενα είδη. Έχει ξεκινήσει σχετική εκστρατεία σε μία προσπάθεια να σταματήσει την αποτρόπαια δολοφονία ανυπεράσπιστων ζώων.

Το δημοσίευμα δεν προκάλεσε άμεσα αντίδραση εκπροσώπου του Νοτιοαφρικανού Προέδρου. Ενός ανθρώπου που κάποτε πάλευε στο πλευρό του πρώην ηγέτη του Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου (ANC) ενάντια στο φρικτό, ρατσιστικό καθεστώς Απαρτχάιντ των Αφρικάνερς. Η σημερινή εμπλοκή του σε ένα τέτοιο σκάνδαλο λέει, ενδεχομένως, πολλά περισσότερα από την έως τώρα σιωπή του…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα