ΑΘΗΝΑ
17:59
|
19.04.2024
Τα θύματα καταγγέλουν ότι το FBI συγκαλύπτει εδώ και πολλά χρόνια υψηλόβαθμους αξιωματούςχους που έχουν αποφύγει οποιαδήποτε πειθαρχική ποινή ή δίωξη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έρευνα του Associated Press που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη (110/12) αποκαλύπτει ότι το FBI προστατεύει και συγκαλύπτει έξι τουλάχιστον υψηλόβαθμα “αρπακτικά” του που κατηγορούνται για σεξουαλική παρενόχληση, εκβιασμό και βιασμό εις βάρος υφισταμένων τους γυναικών.

Δύο από τα θύματά τους υπέβαλαν την Τετάρτη (9/11) αγωγή σε βάρος της υπηρεσίας.

Τα θύματα καταγγέλουν ότι η υπηρεσία συγκαλύπτει τις απάνθρωπες πράξεις τους εδώ και πολλά χρόνια, με τους υψηλόβαθμους αξιωματούχους, εκ των οποίων ο ένας βοηθός διευθυντή και οι άλλοι επικεφαλής γραφείων, να έχουν αποφύγει μέχρι στιγμής, οποιαδήποτε πειθαρχική ποινή ή δίωξη.

Πρώην πράκτορας του FBI, με το ψευδώνυμο “Jane Doe”, καταγγέλει ότι “φυλακίστηκε, βασανίστηκε, παρενοχλήθηκε, εκβιάστηκε, χειραγωγήθηκε” και αναγκάστηκε να συμμετέχει σε πολλαπλές “μη-συναινετικές σεξουαλικές πράξεις” από πράκτορα του FBI που αποσύρθηκε το 2016 χωρίς καμία πειθαρχική ποινή.

“Είναι πολιτική και πρακτική του FB να επιτρέπει σε ανώτερα στελέχη που κατηγορούνται για σεξουαλική επίθεση να αποσύρονται ήσυχα με πλήρη οφέλη και χωρίς δίωξη”, δήλωσε ο δικηγόρος του θύματος, Ντέιβιντ Σάφερ.

Η πρώην αναλύτρια του FBI, με το ψευδώνυμο “Μπέκι”, καταγγέλει ότι αξιωματούχος άρχισε να της γλείφει το πρόσωπο κατά τη διάρκεια ενός αποχαιρετιστήριου πάρτι προς τιμήν ενός συναδέλφου, ενώ πέρα απ’ αυτό την παρενοχλούσε συνεχώς λέγοντάς της ότι  θα “αγγίξει τα οπίσθιά της”.

Όπως και η “Jane Doe”, έτσι και η “Μπέκι” κατήγγειλε στην υπηρεσία την παρενόχληση, αλλά το “αρπακτικό” αποσύρθηκε πριν προλάβει το Γραφείο του Γενικού Επιθεωρητή να ασχοληθεί με την καταγγελία της.

Η “Μπέκι” αποκάλυψε ότι αναγκάστηκε να φύγει από την υπηρεσία της αφενός γιατί αντιμετώπισε αντίποινα μετά την αναφορά της και αφετέρου γιατί υπέφερε από μετατραυματικό στρες.

Σύμφωνα με μία τρίτη καταγγελία, θύμα κατήγγειλε τον περασμένο μήνα την εκπαιδευτική ακαδημία της υπηρεσίας, ισχυριζόμενη ότι οι εκπαιδευόμενοι έκαναν συχνά προκλητικά σεξουαλικά σχόλια στις συναδέλφους τους.

Ωστόσο, ακόμα και όταν υπήρχαν αποδείξεις για σεξουαλικά παραπτώματα, η υπηρεσία ανταποκρίθηκε σε ελάχιστες περιπτώσεις.

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το 2009 έως το 2012 αποκάλυψε 343 αδικήματα, συμπεριλαμβανομένων αρκετών περιπτώσεων “βιντεοσκόπησης γυναικών χωρίς την συγκατάθεσή τους”.

Όταν κατηγορήθηκε ότι παρενόχλησε οκτώ υφισταμένες του ο ειδικός πράκτορας Τζέιμς Χέντρικς, το FBI τον προστάτευσε ρίχνοντας την ευθύνη στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το Κογκρέσο έχει επίγνωση του προβλήματος, αν και οι εκκλήσεις τους για επανεξέταση των πειθαρχικών υποθέσεων πέφτουν στο κενό.

 “Το FBI πρέπει να βρεθεί αντιμέτωπο με το κίνημα #MeToo” τονίζει στο Associated Press η εκπρόσωπος των Δημοκρατικών στη Καλιφόρνια Τζάκι Σπάιερ. .

Το κίνημα #MeToo (με παραλλαγές σχετικών τοπικών ή διεθνών ονομάτων), είναι ένα κοινωνικό κίνημα κατά της σεξουαλικής κακοποίησης και της σεξουαλικής παρενόχλησης, που ενθαρρύνει τα “θύματα” να δημοσιοποιούν σεξουαλικά εγκλήματα που έχουν υποστεί από ισχυρούς ή εξέχοντες άντρες.

Ξεκίνησε ως ένα hashtag που ενθάρρυνε τις γυναίκες να μοιράζονται τις ιστορίες σεξουαλικής κακοποίησης που έχουν υποστεί και έλαβε παγκόσμιες διαστάσεις το 2017 μετά τις καταγγελίες δεκάδων ηθοποιών εις βάρος του διάσημου Αμερικανού παραγωγού Χάρβι Γουάινσταιν,

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέος γύρος κυρώσεων από ΗΠΑ σε Εβραίους εξτρεμιστές εποίκους

Τέμπη: Απορρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού- Θα απολογηθεί στον εφέτη ανακριτή

Κακοκαιρία: Μήνυμα του 112 για ισχυρές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές

Τέμπη: Αίτημα στον ανακριτή για τους αγοραστές των 25 τόνων κατασχεμένου χημικού διαλύτη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα