ΑΘΗΝΑ
16:22
|
18.07.2024
Τον ειρωνεύτηκαν, του έκαναν σωματικό έλεγχο χωρίς να τηρούν μέτρα προστασίας και αφού τον κατέβασαν από το τρόλεϊ, του έκοψαν και πρόστιμο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άντρες της ΔΕΛΤΑ, πιστοί στο μότο “Νόμος και Τάξη” της Πολιτικής Προστασίας, έκοψαν πρόστιμο 300 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση, σε εθελοντή αιμοδότη, ο οποίος επέστρεφε στο σπίτι του από το νοσοκομείο.

Το θύμα είναι ο Απόστολος Δημακόπουλος, ο οποίος κατήγγειλε την περιπέτειά του ζωντανά στην εκπομπή του ANT1 “Καλημέρα Ελλάδα”.

Ο εθελοντής αιμοδότης είχε πάει στο Κρατικό της Νίκαιας, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα για αιμοδοσία και επέστρεφε σπίτι του με το τρόλεϊ, το οποίο σταμάτησαν ομάδες της ΔΙΑΣ και της ΔΡΑΣΗΣ για έλεγχο.

Όταν λοιπόν έφτασαν στον κ. Δημακόπουλο, παρ’ ότι φορούσε μάσκα, παρ’ότι είχε SMS που δικαιολογούσε την μετακίνησή του και παρ’ ότι τους επέδειξε την επίδεση και το σημάδι της πρόσφατης φλεβοκέντησης στο χέρι τουτ, άρχισαν να του συμπεριφέρονται προκλητικά μόνο και μόνο γιατί στη μάσκα του αναγραφόταν το μήνυμα: “Και τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή”.

Στη συνέχεια όπως καταγγέλει το θύμα, οι αστυνομικοί χωρίς γάντια και μέτρα υγειονομικής προστασίας, ξεκίνησαν να του κάνουν σωματικό έλεγχο, να του ψάχνουν τα πράγματα και να τον ειρωνεύονται γιατί είχε τον “Ριζοσπάστη” μέσα στην τσάντα του.

Τέλος, σαν να μην έφταναν όλα αυτά, τον κατέβασαν από το τρόλεϊ και αφού τον ανάγκασαν να περιμένει όρθιος τουλάχιστον για μία ώρα, του βεβαίωσαν πρόστιμο 300 ευρώ γιατί όπως του είπαν “δεν είχε χαρτί από το νοσοκομείο που να επιβεβαιώνει ότι είναι αιμοδότης”.

Ο κ. Δημακόπουλος, μετά την περιπέτεια επέστρεψε στο νοσοκομείο και κατήγγειλε το περιστατικό στον υπεύθυνο της αιμοδοσίας ζητώντας βοήθεια.

Σε διαμαρτυρία των γιατρών της υπηρεσίας Αιμοδοσίας προς τον αρμόδιο αστυνομικό διοικητή, ο τελευταίος έδωσε “μασημένες” απαντήσεις και αρνήθηκε να ακυρώσει το πρόστιμο.

Το περιστατικό κατήγγειλε με ανάρτησή του στο facebook και ο Γενικός Γραμματέας, της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), Πάνος Παπανικολάου.

 Όπως αναφέρει ο νευροχειρουργός, το περιστατικό συνέβη σε μια περίοδο που “τα νοσοκομεία έχουν κυριολεκτικά στραγγίξει από αίμα” και οι εθελοντές αιμοδότες είναι ελάχιστοι.  

Άνθρωποι και Ανρωποειδή

Παρθέτουμε την καταγγελία του Πάνου Παπανικολάου:   

«Άνθρωποι και ανθρωποειδή

Εθελοντής αιμοδότης φορώντας την υπέροχη μασκούλα του (“δεν φιμωνόμαστε” κλπ) ήρθε στο νοσοκομείο συναισθανόμενος το καθήκον του στους πάσχοντες συνανθρώπους. Να δώσει αίμα. Γιατί είναι άνθρωπος. Και μετά για να γυρίσει σπίτι του πήρε προς κέντρο το τρόλεϊ της Νίκαιας, γιατί δεν έχει Άστον Μάρτιν κι εξοχικό στο Μπάντεν Μπάντεν. 
 
Όμως έπεσε στην περίπτωση: Οι παλληκαράδες ενός μηχανοκίνητου ένστολου τάγματος εφόδου Δ κάποιους άλλους είχαν βάλει στο μάτι που λίγο πριν είχαν κάνει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το “Αλλοδαπών” της Πέτρου Ράλλη. Σταμάτησαν το τρόλεϊ, κατέβασαν κάτω όλους τους επιβάτες και άρχισαν τα γνωστά “υγειονομικά” : σωματικούς ελέγχους χωρίς γάντια, χαζοχαρούμενες ειρωνειούλες, ψευτοτσαμπουκαλίδικες καγκουριές κλπ. 
 
Ο άνθρωπός μας ευγενικά εξήγησε πως μόλις είχε δώσει αίμα, έδειξε το σχετικό SMS, έδειξε την επίδεση και το σημάδι της πρόσφατης φλεβοκέντησης στο χέρι του, ζήτησε από τους παλληκαράδες να τηλεφωνήσουν στο Τμήμα Αιμοδοσίας του νοσοκομείου για επιβεβαίωση κλπ. Μάταια όμως.
 
Μετά τους σωματικούς ελέγχους χωρίς γάντια, τις χαζοχαρούμενες ειρωνειούλες και τις ψευτοτσαμπουκαλίδικες καγκουριές του έκοψαν πρόστιμο 300 ευρώ. Στον άνθρωπο, τον εθελοντή αιμοδότη που μετά την αιμοδοσία πήρε το τρόλεϊ γιατί εκτός από Άστον Μάρτιν που δεν έχει, δεν του περισσεύουν ούτε για ταξί. Μάλιστα ακολούθησε επικοινωνία των γιατρών της υπηρεσίας Αιμοδοσίας (μόλις ενημερώθηκαν από τον εθελοντή αιμοδότη) με τον αρμόδιο αστυνομικό διοικητή ο οποίος μουρμούριζε κάτι (ακατ)ανόητα σαν εκείνον τον παλιό τον Αντιπρόεδρο του Εδεσσαϊκού κι αρνήθηκε φυσικά να αναιρέσει το πρόστιμο.
 
Έτσι με αυτά και με αυτά θα ξεμείνουμε τελείως και από εθελοντές αιμοδότες σε μια περίοδο που τα νοσοκομεία έχουν κυριολεκτικά στραγγίξει από αίμα. Από δω οι Άνθρωποι, από εκεί τα ανθρωποειδή.Άβυσσος μας χωρίζει κύριε Μιχάλη Χρυσοχοΐδη”.

Και τελικά το πρόστιμο ακυρώθηκε

Η κατάληξη της δημοσιότητας ήταν να πάρει η ΕΛ.ΑΣ. την απόφαση να ακυρώσει το πρόστιμο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της, ο ιδιώτης κατά τη διάρκεια βεβαίωσης της παράβασης δεν κατείχε κάποιο έγγραφο που να επιβεβαιώνει τον λόγο μετακίνησής του. Στη συνέχεια, με την προσκόμιση εγγράφων, που επιβεβαιώνουν την αιμοδοσία, η ένστασή του έγινε δεκτή και η σχετική πράξη επιβολής προστίμου ακυρώθηκε.


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τρίλοφος Θεσσαλονίκης: Σε ύφεση η φωτιά- Διάσπαρτες οι εστίες

Δήμος Θέρμης: Παρέμβαση εισαγγελέα για τις πυρκαγιές- Βρέθηκαν υπολείμματα εμπρηστικού μηχανισμού

Massive Attack: Αλληλεγγύη στους Παλαιστίνιους γέμισε η Πλατεία Νερού

13 χρόνια για κατάχρηση ανηλίκου η ποινή του προπονητή ιστιοπλοΐας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα