ΑΘΗΝΑ
19:16
|
26.04.2024
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, κάλεσε τους παγκόσμιους ηγέτες να κηρύξουν κατάσταση «κλιματικής έκτακτης ανάγκης», για να αποφευχθεί η καταστροφική κλιματική αλλαγή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μιλώντας στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για το κλίμα μέσω τηλεδιάσκεψης, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, κάλεσε τους παγκόσμιους ηγέτες να κηρύξουν κατάσταση «κλιματικής έκτακτης ανάγκης», για να αποφευχθεί η καταστροφική κλιματική αλλαγή.

«Υπάρχει κανένας που να μπορεί ακόμη να αρνείται ότι αντιμετωπίζουμε μια δραματική έκτακτη ανάγκη; Αυτός είναι ο λόγος που σήμερα καλώ όλους τους ηγέτες παγκοσμίως να κηρύξουν Κατάσταση Κλιματικής Έκτακτης Ανάγκης στις χώρες τους μέχρι να επιτευχθεί η ουδετερότητα του άνθρακα», δήλωσε ο Γκουτέρες.

«Μέχρι τώρα τα μέλη της Ομάδας των 20 (G20) δαπανούν 50% περισσότερο στα πακέτα κινήτρων και διάσωσης σε τομείς που συνδέονται με την παραγωγή και την κατανάλωση ορυκτών καυσίμων αντί στην ενέργεια χαμηλών εκπομπών άνθρακα». «Τα τρισεκατομμύρια δολαρίων που απαιτούνται για την ανάκαμψη από την πανδημία είναι χρήματα που δανειζόμαστε από μελλοντικές γενεές» είπε ο Γκουτέρες, προσθέτοντας:
«Αυτό είναι απαράδεκτο. Τα τρισεκατομμύρια δολαρίων που απαιτούνται για την ανάκαμψη από την πανδημία είναι χρήματα που δανειζόμαστε από μελλοντικές γενεές. Δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε αυτές τις πηγές για να κλειδώσουμε πολιτικές που επιβαρύνουν τις μελλοντικές γενεές με ένα βουνό χρέους σε έναν κατεστραμμένο πλανήτη».

Η συζήτηση για το κλίμα στη Σύνοδο Κορυφής πραγματοποιήθηκε κατά την πέμπτη επέτειο από τη συμφωνία του Παρισίου του 2015, και συμμετείχαν περισσότεροι από 70 παγκόσμιοι ηγέτες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δένδιας: 2 δισ. ευρώ θα κοστίσουν οι θόλοι αεράμυνας της χώρας

Τον Ερντογάν σουλτάνο αποδομεί ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ

Στο πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης και ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Τον Ιούνιο η δίκη Κασιδιάρη-Σπαρτιατών για εξαπάτηση εκλογέων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα