ΑΘΗΝΑ
23:32
|
18.04.2024
Εκατοντάδες μαθητές φέρεται να αγνοούνται μετά από έφοδο ενόπλων σε γυμνάσιο στη βορειοδυτική Νιγηρία την Παρασκευή το απόγευμα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκατοντάδες μαθητές φέρεται να αγνοούνται μετά από έφοδο ενόπλων σε γυμνάσιο στη βορειοδυτική Νιγηρία την Παρασκευή το απόγευμα.

Οι απαγωγείς στόχευαν το δευτεροβάθμιο Κυβερνητικό Επιστημονικό σχολείο – όπου αναφέρεται ότι διαμένουν περισσότεροι από 800 μαθητές – που βρίσκεται στην πολιτεία της Κατσίνα.

Οι επιτιθέμενοι έφτασαν σε μοτοσικλέτες και άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα, τρέποντας τους έντρομους πολίτες σε φυγή, ανέφεραν μάρτυρες.

Η αστυνομία δεν έδωσε στοιχεία για τον αριθμό των μαθητών που πιστεύεται ότι έχουν απαχθεί.

Κάτοικοι που ζούσαν κοντά στο οικοτροφείο όλων των αγοριών στην περιοχή Κανκάρα δήλωσαν στο BBC ότι άκουσαν πυροβολισμούς την Παρασκευή περίπου στις 23:00 (22:00 GMT) και ότι η επίθεση διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα.

Το προσωπικό ασφαλείας στο σχολείο κατάφερε να απωθήσει μερικούς από τους επιτιθέμενους πριν φτάσουν οι αστυνομικές ενισχύσεις, ανέφεραν αξιωματούχοι, ωστόσο αρκετοί μαθητές είχαν ήδη απαχθεί.

Αρκετοί πολίτες συνδράμουν εθελοντικά τις αστυνομικές αρχές στην προσπάθειά της να βρεθούν σώοι οι μαθητές. Η επίθεση στην πολιτεία της Κατσίνα -στην οποία βρίσκεται ο Νιγηριανός πρόεδρος Μπουχάρι- έρχεται μόλις δύο ημέρες μετά την απαγωγή κοινοτάρχη και 20 κατοίκων σε κοινότητα της ίδια πολιτείας.

Υπενθυμίζεται πως στο βόρειο τμήμα της χώρας δραστηριοποιείται η τζιχαντιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, υπεύθυνη για σειρά επιθέσεων, δολοφονιών και απαγωγών με χαρακτηριστικότερη εκείνη τη απαγωγής 270 κοριτσιών το 2014.

Πηγές: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με…σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

Οι εποχικοί πυροσβέστες εκπέμπουν SOS για τα ενοίκια-φωτιά στα νησιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα