ΑΘΗΝΑ
05:20
|
22.05.2024
Η πρώτη γυναίκα που κρατείται υπό τους αμφιλεγόμενους νέους νόμους «Love Jihad» της Ινδίας απέβαλε υπό κράτηση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πρώτη γυναίκα που κρατείται υπό τους αμφιλεγόμενους νέους νόμους «Love Jihad» της Ινδίας απέβαλε υπό κράτηση, δήλωσε η οικογένειά της στη Sunday Telegraph.

Χθες μια απεγνωσμένη Μουσκάν Τζαχλαν, 22 ετών, κάλεσε τη πεθερά της, από ένα κυβερνητικό ξενώνα όπου κρατείται στην πόλη Μορανταμπάντ του Ουτάε Πραντές, λέγοντας ότι αιμορραγούσε έντονα και έπειτα έχασε το μωρό της.

Η κ. Τζαχάν πιστεύει ότι στη τριών μηνών έγκυο νύφη της δόθηκε μια ένεση για να κάνει έκτρωση στο μωρό από το προσωπικό, επειδή μεταστράφηκε από τον Ινδουισμό στο Ισλάμ και παντρεύτηκε έναν μουσουλμάνο άνδρα.

«Ο τυραννικός κόσμος είπε αντίο σε αυτό το παιδί πριν καν μπορέσει να δει τον κόσμο», είπε η κ. Τζαχάν.

Ο σύζυγος της Μουσκάν, Ρασίντ, 27 ετών, κρατείται σε μια άγνωστη φυλακή στο Ουτάρ Πραντές, επειδή φέρεται να επέβαλε στην Μουσκάν να μεταστραφεί από τον Ινδουισμό στο Ισλάμ, παντρεύοντάς τον.

Ο Ουτάρ Πραντές ψήφισε νομοθεσία τον περασμένο μήνα με σκοπό να αποτρέψει τους γάμους που διοργανώνονται για να μεταστρέψουν ινδουίστριες γυναίκες σε μουσουλμάνες, μια πρακτική γνωστή ως «Love Jihad (Τζιχάντ του Έρωτα)». Ωστόσο, οι επικριτές λένε ότι ο νόμος είναι μια κακώς συγκεκαλυμμένη προσπάθεια του ινδουιστικού εθνικιστικού κυβερνώντος κόμματος του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι να διαλύσει τις διαθρησκευτικές ενώσεις.

Οι συλλήψεις προκάλεσαν διαμαρτυρίες ενάντια στην κυβέρνηση του BJP

Τέσσερα ακόμη κρατίδια που κυβερνώνται από το Κόμμα της Bharatiya Janata (BJP) αναμένεται να εκδώσουν παρόμοιους νόμους αργότερα αυτό το μήνα, παρά την παραδοχή της ινδικής κυβέρνησης τον Φεβρουάριο ότι δεν μπόρεσε να βρει ούτε μία υπόθεση του λεγόμενου «Love Jihad» σε εθνικό επίπεδο.

Αν και ο νόμος δεν προσδιορίζει καμία θρησκεία, η αστυνομία στο Ουτάρ Πραντές στοχεύει μουσουλμάνους – τουλάχιστον δέκα μουσουλμάνοι έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής, αλλά κανένας Ινδουιστής.

Η Μουσκάν και ο Ρασίντ συναντήθηκαν όταν ο Ρασίντ εγκατέλειψε το φτωχό οικογενειακό του σπίτι για να εργαστεί ως κομμωτής στη πόλη Ντεχραντούν της βόρειας Ινδίας.

Ζώντας με οικονομικές δυσκολίες, άρχισε να δένεται με μιαν άλλη μετανάστρια εργαζόμενη από το Ουτάρ Πραντές, μια γυναίκα που τότε ήταν γνωστή ως Πίνκι (Pinky).

Το ζευγάρι απασχολούνταν σε παρακείμενα σαλόνια και ο Ράσιντ άρχισε να περπατάει στη δουλειά κάθε πρωί με την Πίνκι, κάνοντας τη να γελάσει.

«Τότε, περίπου πριν από πέντε μήνες, λάβαμε ένα ξαφνικό τηλεφώνημα από τον Ράσιντ, ήταν πολύ ενθουσιασμένος και είπε ότι είχε παντρευτεί το ινδό κορίτσι», είπε η κυρία Τζαχάν στην Sunday Telegraph.

«Τον επίπληξα ότι έκανε λάθος και τον ρώτησα γιατί δεν μας συμβουλεύτηκε πρώτα. Αλλά, τότε είπε ότι θα ερχόταν σπίτι τον Ιούλιο και συμπεριφερθήκαμε στην Πίνκι σαν να ήταν κόρη μας.”

Ο Ράσιντ βρήκε νέα δουλειά σε ένα κομμωτήριο στο Μορανταμπάντ και η Πίνκι – η οποία είχε πάρει την απόφαση να μεταστραφεί στο Ισλάμ και να υιοθετήσει το όνομα Μουσκάν πριν από τον γάμο της τον Ιούλιο – σύντομα έμεινε έγκυος, προς μεγάλη χαρά της πεθεράς της.

«Όπως κάθε μητέρα, είχα επίσης ένα όνειρο ότι ο γιος μου θα παντρευόταν και στη συνέχεια η ευτυχία όλων μας αυξήθηκε με τα νέα της εγκυμοσύνης της Μουσκάν», είπε η κ. Τζαχάν.

«Δεν υπάρχει ένα μικρό μωρό στο σπίτι μας με το οποίο θα μπορούσαμε να παίξουμε στην αγκαλιά μας και κάναμε όνειρα να κάνουμε το μωρό καλό άτομο μέσω της εκπαίδευσης».

Η οικογένεια του Ράσιντ

Οι Ινδουιστές και οι Μουσουλμάνοι ζούσαν δίπλα-δίπλα στο Ουτάρ Πραντές για εκατοντάδες χρόνια και παρότι οι διαθρησκευτικοί γάμοι είναι σπάνιοι, αποτελούν το 3% των ενώσεων.

Ωστόσο, από τότε που ο κ. Μόντι επανεκλέχθηκε με σαρωτική νίκη το 2019, το BJP έχει εφαρμόσει μια σειρά πολιτικών που προστατεύουν τον Ινδουισμό. Έχει κατηγορηθεί τακτικά για ισλαμοφοβία.

Το BJP ισχυρίζεται ότι οι μουσουλμάνοι που προσπαθούσαν να κάνουν πλύση εγκεφάλου σε ινδουιστές για να μεταστραφούν στο Ισλάμ πριν από το γάμο για να θεσπίσουν δημογραφικές αλλαγές, μια πρακτική που περιγράφεται ως «Love Jihad». Η μουσουλμανική κοινότητα της Ινδίας αποτελεί μόλις το 14% του πληθυσμού.

Την Τρίτη, η αστυνομία συνέλαβε τον Χαϊντέρ Αλί, έναν μουσουλμάνο από την πόλη του Κουσινάγκαρ, τον βασάνισε και απείλησε να τον «γδάρει ζωντανό». Ο κ. Αλί απελευθερώθηκε την επόμενη μέρα αφού αποκαλύφθηκε ότι η νύφη του γεννήθηκε μουσουλμάνα.

Ο Ράσιντ συνελήφθη την Κυριακή μετά την επίσκεψη της οικογένειας σε ένα δικηγόρο στο Μορανταμπάντ για να δηλώσει το γάμο τους στο Ουτάρ Πραντές, καθώς το ζευγάρι είχε παντρευτεί στη γειτονική Ουταρακάντ.

Η διαδρομή της οικογένειας προς το σπίτι μπλοκαρίστηκε από την Μπατζράνγκ Νταλ, μια σκληροπυρηνική ινδουιστική εθνικιστική ομάδα, που τους απείλησε και κάλεσε την αστυνομία.

Η αστυνομία συνέλαβε τον Ρασίντ και μετέφερε την Μουσκάν στο ξενώνα, παρά τη διαμαρτυρία της ότι το ζευγάρι είχε έναν ευτυχισμένο γάμο.

«Αυτό κάνουν οι Μουσουλμάνοι, πρώτα αγαπούν και μετά πραγματοποιούν το Love Jihad μετά από μερικούς μήνες. Γνωρίζουμε ότι η Πίνκι [Μουσκάν] βλέπει των έρωτα αυτή τη στιγμή, αλλά μετά από λίγες μέρες θα δυσκολεύεται να ζήσει τη ζωή της», δήλωσε ο Γκοράβ Μπατναγκάρ, ηγέτης του Μπατζρανγκ Νταλ από το Μορανταμπάντ.

«Οι εργαζόμενοί μας δραστηριοποιούνται στον δρόμο, την κοινότητα, τα χωριά, τις πόλεις, παντού. Η δουλειά μας είναι να ενημερώνουμε την αστυνομία όταν συμβαίνουν υποθέσεις Love Jihad και, στη συνέχεια, είναι δουλειά του δικαστηρίου να τις τιμωρήσει. “

Όταν η κ. Τζαχάν προσπάθησε να επισκεφθεί τη Μουσκάν στο ξενώνα Ναρί Νικετάν το Σάββατο το πρωί, της αρνήθηκε η πρόσβαση μέσα στο κτίριο.

«Ο φόβος επιδεινώνεται στην οικογένειά μας, δεν ξέρω τι θα συμβεί όταν απελευθερωθούν και οι δύο, αλλά φοβάμαι πολύ», είπε η κ. Τζαχάν.

Η Sunday Telegraph απευθύνθηκε στο καταφύγιο όπου κρατείται η Μουσκάν αλλά δεν έλαβε απάντηση.

Πρόσθετο ρεπορτάζ από τον Μοχάμεντ Σαρτάζ Αλάμ

Πηγή: Yahoo! News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο πρόεδρος Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ «απορρίπτουν βασικά» τη σημερινή ανακοίνωση του εισαγγελέα του ΔΠΔ Καρίμ Χαν σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Ποικιλία αντιδράσεων στην Ευρώπη.
ΣΥΝΑΦΗ

Καταδίκη 2 νεαρών Σουηδών στη Ρόδο για προσβολή εθνικών συμβόλων

Μεξικό: Θύματα θερμοπληξίας εκατοντάδες πίθηκοι στο Ταμπάσκο

Αλβανία: Τελέστηκε ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού

UNRWA: Αναστέλλει τη διανομή τροφίμων στη Ράφα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα