ΑΘΗΝΑ
04:24
|
27.04.2024
Ο συλληφθείς κατηγορείται για σειρά πολύνεκρων βομβιστικών επιθέσεων στις αρχές της πρώτης περασμένης δεκαετίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ινδονησιακή αστυνομία δήλωσε ότι συνέλαβε χωρίς αντίσταση ένα από τα ανώτατα μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Jemaah Islamiah, η οποία φέρεται να ευθύνεται για τις βομβιστικές επιθέσεις του 2002 στο νησί του Μπαλί που σκότωσαν πάνω από 200 άτομα.

Ο συλληφθείς, ο οποίος κυκλοφορούσε με το ψευδώνυμο Ζουλκαρνέν, αλλά το πραγματικό του όνομα είναι Άρις Σουμαρσόνο, κατηγορείται εκτός από την συμμετοχή στην βομβιστική επίθεση στο Μπαλί και για παρόμοια επίθεση στο ξενοδοχείο JW Marriott Hotel το 2003, που στοίχισε τη ζωή 12 ανθρώπων. Έκτοτε βρισκόταν στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών, ενώ σύμφωνα πάντα με τις ινδονησιακές αρχές μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις παρέμενε ενεργό μέλος της οργάνωσης.

Η σύλληψη του Ζουλκαρνέν έρχεται μετά από τις συλλήψεις 88 ακόμη τζιχαντιστών μαχητών στα τέλη Νοέμβρη, ενώ ο πρώην αρχηγός της Jemaah Islamiah συνελήφθη το 2019.

Διακηρυγμένος στόχος της συγκεκριμένης οργάνωσης, που εκτός της Αλ Κάιντα φέρεται να διατηρεί επαφές και με τον ISIS είναι η εγκαθίδρυση ισλαμικού χαλιφάτου στον ευρύτερο χώρο της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Πηγές: The Straits Times

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα