ΑΘΗΝΑ
01:16
|
15.05.2024
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των ελληνικών Αρχών στην υπόθεση κατασκοπείας με πρωταγωνιστές δύο Έλληνες μουσουλμάνους, που συνελήφθησαν στη Ρόδο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των ελληνικών Αρχών στην υπόθεση κατασκοπείας με πρωταγωνιστές δύο Έλληνες μουσουλμάνους, που συνελήφθησαν στη Ρόδο.

Υπενθυμίζεται πως από τους δύο κατηγορούμενους ο ένας είναι γραμματέας του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο, μουσουλμάνος με καταγωγή από την Ροδόπη και ένας ναυτικός, μάγειρας σε δρομολόγια πλοίου από τη Ρόδο, επίσης Έλληνας μουσουλμάνος από τη Ροδόπη.

Εναντίον των δύο κατηγορουμένων, σχηματίστηκαν δικογραφίες για κατασκοπεία από κλιμάκιο της Κρατικής Ασφάλειας στην Ρόδο σε συνεργασία με την ΕΥΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ειδησεογραφικού ιστότοπου Sputnik, ο ναυτικός ήταν από παρακολούθηση από την ΕΥΠ, από τον περασμένο Αύγουστο και σε αυτό διάστημα διαπιστώθηκε ότι φωτογράφιζε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο Καστελόριζο, ενώ παράλληλα προσπαθούσε με τρόπο να αποσπά πληροφορίες από στρατιωτικούς που μετέφερε το πλοίο.

Στο σπίτι του γραμματέα ύστερα από αστυνομική έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ένας φορητός υπολογιστής
  • τρία κινητά τηλέφωνα

Τα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ. ήδη έχουν σταλεί στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για ανάλυση και ανάκτηση όλων των δεδομένων.

Οι Αρχές ερευνούν και την εμπλοκή άλλων ατόμων στην υπόθεση.

Πηγές: Sputnik

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τουλάχιστον 15 οι τραυματίες στο Χάρκοβο από ρωσική επίθεση

Δεν είναι δυνατή η νίκη του Ισραήλ στη Γάζα, λέει Αμερικανός υπουργός

Επίσκεψη Πούτιν στην Κίνα στις 16-17 Μαΐου

Νέα Καληδονία: Βίαιες κινητοποιήσεις ενάντια στη συνταγματική αλλαγή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα