ΑΘΗΝΑ
06:51
|
26.04.2024
Στο πλαίσιο του πειράματος, υπήρχαν 500 συμμετέχοντες που επιλέχθηκαν τυχαία για να απολαύσουν μια δωρεάν συναυλία στο Apolo Theatre της Βαρκελώνης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περισσότεροι από 1.000 κάτοικοι της Βαρκελώνης συγκεντρώθηκαν το Σάββατο για να συμμετάσχουν σε μια αν μη τι άλλο πρωτότυπη ιατρική μελέτη για να αξιολογήσουν την αποτελεσματικότητα των δοκιμαστικών τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού Covid-19 για την ασφαλή διεξαγωγή πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Στο πλαίσιο του πειράματος, υπήρχαν 500 συμμετέχοντες που επιλέχθηκαν τυχαία για να απολαύσουν μια δωρεάν συναυλία στο Apolo Theatre της Βαρκελώνης. Οι άλλοι 500 συμμετέχοντες στάλθηκαν σπίτι για να σχηματίσουν μια ομάδα ελέγχου.

Όλοι οι συμμετέχοντες πέρασαν μια διαγνωστικών τεστ αντιγόνων πριν παρακολουθήσουν την συναυλία, έτσι ώστε οι επιστήμονες να μπορούν να προσδιορίσουν εάν η παρακολούθηση αποτρέπει την μόλυνση από κορονοϊό σε μεγάλες εκδηλώσεις.

Οι συμμετέχοντες στην συναυλία ήταν υποχρεωμένοι να φορούν προστατευτική μάσκα προσώπου αλλά όχι να τηρούν τις κοινωνικές αποστάσεις.

Η μελέτη διοργανώνεται από το Ίδρυμα The Fight AIDS and Infectious Diseases Foundation της Βαρκελώνης μαζί με το φεστιβάλ μουσικής Primavera Sound. Του δόθηκε το πράσινο φως από τις περιφερειακές αρχές στην Καταλονία.

Πηγές: Euronews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

The Old Oak: A symbol of endurance

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Το TikTok βγαίνει στο «σφυρί» και οι δισεκατομμυριούχοι κάνουν ουρά για να το αποκτήσουν

Τανζανία: Πάνω από 150 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα