ΑΘΗΝΑ
04:35
|
19.05.2024
Στο πλαίσιο του πειράματος, υπήρχαν 500 συμμετέχοντες που επιλέχθηκαν τυχαία για να απολαύσουν μια δωρεάν συναυλία στο Apolo Theatre της Βαρκελώνης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περισσότεροι από 1.000 κάτοικοι της Βαρκελώνης συγκεντρώθηκαν το Σάββατο για να συμμετάσχουν σε μια αν μη τι άλλο πρωτότυπη ιατρική μελέτη για να αξιολογήσουν την αποτελεσματικότητα των δοκιμαστικών τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού Covid-19 για την ασφαλή διεξαγωγή πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Στο πλαίσιο του πειράματος, υπήρχαν 500 συμμετέχοντες που επιλέχθηκαν τυχαία για να απολαύσουν μια δωρεάν συναυλία στο Apolo Theatre της Βαρκελώνης. Οι άλλοι 500 συμμετέχοντες στάλθηκαν σπίτι για να σχηματίσουν μια ομάδα ελέγχου.

Όλοι οι συμμετέχοντες πέρασαν μια διαγνωστικών τεστ αντιγόνων πριν παρακολουθήσουν την συναυλία, έτσι ώστε οι επιστήμονες να μπορούν να προσδιορίσουν εάν η παρακολούθηση αποτρέπει την μόλυνση από κορονοϊό σε μεγάλες εκδηλώσεις.

Οι συμμετέχοντες στην συναυλία ήταν υποχρεωμένοι να φορούν προστατευτική μάσκα προσώπου αλλά όχι να τηρούν τις κοινωνικές αποστάσεις.

Η μελέτη διοργανώνεται από το Ίδρυμα The Fight AIDS and Infectious Diseases Foundation της Βαρκελώνης μαζί με το φεστιβάλ μουσικής Primavera Sound. Του δόθηκε το πράσινο φως από τις περιφερειακές αρχές στην Καταλονία.

Πηγές: Euronews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων πλησιάζει τους 35.400

Αφγανιστάν: Τρεις Αφγανοί και τρεις Ισπανοί τουρίστες σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα