ΑΘΗΝΑ
12:39
|
18.05.2024
Τζιχαντιστές της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ φέρεται να σκότωσαν τουλάχιστον 27 άτομα σε μια επίθεση «πρωτοφανούς αγριότητας» στο νοτιοανατολικό Νίγηρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τζιχαντιστές της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ σκότωσαν τουλάχιστον 27 άτομα σε μια επίθεση «πρωτοφανούς αγριότητας» στο νοτιοανατολικό Νίγηρα, ανέφεραν τοπικοί αξιωματούχοι την Κυριακή στο ειδησεογραφικό πρακτορείο France 24.

Άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν και κάποιοι άλλοι αναφέρθηκαν αγνοούμενοι στην επίθεση, που έλαβε χώρα το Σάββατο το απόγευμα στο χωριό Τουμούρ της περιοχής Ντίφα, δήλωσε συγκεκριμένα ανώτερος τοπικός αξιωματούχος. Σύμφωνα με τον ίδιο μάρτυρα η επίθεση ξεκίνησε από την οικία του αρχηγού της κοινότητας, ο οποίος μόλις που κατάφερε να διαφύγει.

Εκτός των θυμάτων, καταστράφηκαν 800 με 1000 σπίτια, πολλά οχήματα και η κεντρική αγορά του χωριού των περίπου δύο χιλιάδων κατοίκων.

Δέον να σημειωθεί πως το ίδιο χωριό είχε πέσει θύμα και πάλι επίθεσης της τζιχαντιστικής οργάνωσης το 2016, με 30 τζιχαντιστές και 5 στρατιώτες να πέφτουν νεκροί.

Πηγές: France 24

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πρόεδρος Κένυας: Διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα χωρίς αποκλεισμούς

Ζημιές σε εγκατάσταση ενεργειακών υποδομών στην περιοχή Πολτάβα της Ουκρανίας

Κρήτη: Διάσωση 32 μεταναστών και προσφύγων που επέβαιναν σε ξύλινο σκάφος

Ουκρανία: Καταγγελία της Ορθόδοξης Εκκλησίας για παράνομη κατεδάφιση ναού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα