ΑΘΗΝΑ
23:03
|
17.05.2024
"Ο μεγαλύτερος νικητής του νέου αμυντικού προϋπολογισμού είναι η Κίνα. Θα ασκήσω βέτο", έγραψε λακωνικά στο Twitter.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ντόναλντ Τραμπ μέσω ανάρτησής του στο Twitter, επανέλαβε την απειλή του να ασκήσει βέτο στο νέο αμυντικό νομοσχέδιο των ΗΠΑ, ισχυριζόμενος ότι το νομοσχέδιο θα ευνοήσει την Κίνα.

“Ο μεγαλύτερος νικητής του νέου αμυντικού προϋπολογισμού είναι η Κίνα. Θα ασκήσω βέτο”, έγραψε λακωνικά, μη δίνοντας επιπλέον λεπτομέρειες.

Σημειώνεται ότι, το νομοσχέδιο έχει περάσει και από τα δύο νομοθετικά σώματα της χώρας με πολύ μεγάλη πλειοψηφία κάτι που σημαίνει ότι το Κογκρέσο μπορεί να παρακάμψει ενδεχόμενο βέτο του προέδρου.

Στις 11 Δεκεμβρίου, η Γερουσία υπερψήφισε το νομοσχέδιο για τις αμυντικές δαπάνες του 2021, όπου περιλαμβάνεται η επιβολή κυρώσεων κατά του αγωγού Nord Stream 2 αλλά και κατά της Τουρκίας για την αγορά του ρωσικού συστήματος S-400.

Το νομοσχέδιο αποφαίνεται ότι η απόκτηση των S-400 συνιστά μια “σημαντική συναλλαγή” και ως εκ τούτου ζητά να εφαρμοστούν οι προβλέψεις του νόμου CAATSA (Νόμος για την Αντιμετώπιση των Αντιπάλων της Αμερικής Μέσω Κυρώσεων) και να επιβληθούν τουλάχιστον πέντε κυρώσεις μέσα σε 30 μέρες από την υπογραφή του.

Έτσι, αν εγκριθεί άμεσα από την Γερουσία, τις κυρώσεις θα υποχρεωθεί να επιβάλλει ο ίδιος ο Τραμπ.

Το νομοσχέδιο του προϋπολογισμού, ο οποίος ανέρχεται στα 740 δισεκατομμύρια δολάρια, περιλαμβάνει την απόσυρση 12.000 στρατιωτών από τη Γερμανία, προβλέπει περαιτέρω πωλήσεις όπλων στην Ουκρανία και μπλοκάρει την στρατιωτική συνεργασία Ρωσίας-ΗΠΑ.

Μετά την έγκριση από τη Γερουσία, ο Τραμπ έχει μόλις εννέα εργάσιμες ημέρες στη διάθεσή του για να αποφασίσει αν θα υπογράψει το νομοσχέδιο ή αν θα το απορρίψει.

Με την προαναγγελθείσα απόρριψή του το νομοσχέδιο θα επιστρέψει στη Βουλή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε Ιταλός δημοσιογράφος από το Σύνδρομο των Βαλκανίων

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

ΠΟΥ: Η Γάζα δεν έχει λάβει καμία ιατρική προμήθεια από τις 6 Μαΐου

Εντοπίστηκαν τρία πτώματα ομήρων της Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα