ΑΘΗΝΑ
03:02
|
27.04.2024
"Εμπιστευόμαστε τη ρωσική κυβέρνηση" και γι' αυτό έκανα το εμβόλιο, διαβεβαίωσε ο γιός του σοσιαλιστή ηγέτη της Βενεζουέλας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Νικολάς Ερνέστο Μαδούρο Γκέρα, γιός του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο και πρόσφατα εκλεγμένος αναπληρωτής, έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου Sputnik V κατά του κορονοϊόυ το Σάββατο (12/12), στο πλαίσιο των κλινικών δοκιμών της τρίτης φάσης του ρωσικού εμβολίου.

“Εμπιστευόμαστε τη ρωσική κυβέρνηση” και γι’ αυτό έκανα το εμβόλιο, διαβεβαίωσε ο γιός του σοσιαλιστή ηγέτη της Βενεζουέλας.

“Με βαθιά πίστη και αγάπη για την ανθρωπότητα, έκανα το εμβόλιο Sputnik V” έγραψε στο Twitter όπου και ανάρτησε βίντεο από την στιγμή του εμβολιασμού του. ” Ευχαριστώ τους Ρώσους αδελφούς μας, πάντα αλληλέγγυους, για το ακούραστο επιστημονικό έργο τους και για την ευκαιρία που δίνουν σε όλους τους Βενεζoυελάνους να γίνουν μέρος της ιστορίας. Θα κερδίσουμε! ” συνέχισε στην ανάρτησή του.


Στο βίντεο από τη διαδικασία του εμβολιασμού του, διακρίνεται ο γιος του σοσιαλιστή ηγέτη να συνοδεύεται από τον Ρώσο πρέσβη Σεργκέι Μελίκ-Μπαγκντασάροφ, στο Καρδιολογικό Νοσοκομείο Παίδων της Λατινικής Αμερικής, στο Καράκας.

“Είμαι πολύ περήφανος που βρίσκομαι παρών τη στιγμή που ο πρόσφατα εκλεγμένος αναπληρωτής, Νικολάς Μαδούρο Γκέρα, συμμετείχε στην τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών για το πρώτο εγγεγραμμένο εμβόλιο στον κόσμο κατά του κορονοϊού, Sputnik V”, τόνισε σε ανάρτησή του ο Ρώσος πρέσβης.

Όπως και οι υπόλοιποι εθελοντές στη χώρα της Νότιας Αμερικής, ο Μαδούρο Γκέρα θα πρέπει εντός 20 ημερών να κάνει τη δεύτερη δόση του εμβολίου Sputnik V, ενώ παράλληλα θα παρακολουθείται για έξι μήνες από τοπικούς γιατρούς, οι οποίοι βρίσκονται σε άμεση επαφή με τους Ρώσους επιστήμονες του κέντρου Gamaleya.

Η Βενεζουέλα ξεκίνησε τη διεξαγωγή κλινικών δοκιμών της τρίτης φάσης του εμβολίου Sputnik V στα μέσα Οκτωβρίου ενώ παράλληλα έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός για την παραγωγή του εμβολίου στο εσωτερικό της χώρας.

Τον Νοέμβριο, ο Νικολάς Μαδούρο είχε ανακοινώσει ότι είναι αισιόδοξος και πιστεύει “ότι τον Απρίλιο θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε τον εμβολιασμό στη Βενεζουέλα, σε όλο τον λαό” διαβεβαιώνοντας ότι ο εμβολιασμός θα είναι “δωρεάν”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα