ΑΘΗΝΑ
11:12
|
20.04.2024
Η πρωτεύουσα και περιοχές της νοτιανατολικής Αγγλίας επέστρεψαν στην ύψιστη βαθμίδα των περιοριστικών μέτρων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Ματ Χάνκοκ, επιβεβαίωσε, πως το Λονδίνο μαζί με άλλες περιοχές της νοτιοανατολικής Αγγλίας επιστρέφουν στην τρίτη και υψηλότερη βαθμίδα των περιοριστικών μέτρων κατά της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 16 Δεκεμβρίου. Ο Βρετανός υπουργός Υγείας τόνισε ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να μην είναι σε θέση να ανταποκριθούν οι υγειονομικές αρχές στις ανάγκες της νέας έξαρσης κρουσμάτων.  

“Κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας παρατηρήσαμε μια ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στο Λονδίνο, σε περιοχές του Έσεξ και του Χερτφορτσάιρ… Ως εκ τούτου αποφασίσαμε να μετακινήσουμε στο επίπεδο τρία το ευρύτερο Λονδίνο, το Κεντ, το νότιο και δυτικό Έσεξ και το νότιο Χερτφορτσάιρ”, δήλωσε ο Χάνκοκ στη Βουλή των Κοινοτήτων και πρόσθεσε ότι οι περιορισμοί θα τεθούν σε ισχύ από τα μεσάνυχτα προς το πρωί της Τετάρτης.

Σύμφωνα με το BBC οι περιορισμοί του επιπέδου 3 στο Λονδίνο ενδέχεται να τεθούν άμεσα απόψε από το πρώτο λεπτό μετά τα μεσάνυχτα.

Τα μέτρα προβλέπουν απαγόρευση μεγάλων κοινωνικών συγκεντρώσεων σε εσωτερικούς χώρους ή ακόμα και αυλές σπιτιών. Τα θέατρα αναμένεται να κλείσουν εκ νέου ενώ παρόμοια απαγόρευση είναι σχεδόν βέβαιο πως θα ακολουθήσει και για τους φιλάθλους που θα αποκλειστούν από τα γήπεδα.  Το ανώτατο όριο συναθροίσεων θα είναι τα έξι άτομα, για πάρκα, δημόσιους κήπους, παιδικές χαρές και εξωτερικές αθλητικές εγκαταστάσεις. Η εστίαση με τις παμπ, τα εστιατόρια, κλείνει και θα εξυπηρετεί το κοινό  με delivery, takeaway και παραλαβή έξω από τον χώρο των καταστημάτων. 

Πηγή: BBC, Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Περισσότεροι από 100 διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης συνελήφθησαν σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

Θεσσαλία: Ισχυρές βροχοπτώσεις λίγα προβλήματα από την κακοκαιρία

Ακόμα ένα εργατικό ατύχημα στο Πέραμα

Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα