ΑΘΗΝΑ
00:02
|
02.05.2024
Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε να μην προηγηθεί στον προγραμματισμό των εμβολίων το προσωπικό του Λευκού Οίκου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ διέψευσε τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι οι εργαζόμενοι στον Λευκό Οίκο θα είναι από τους πρώτους που θα εμβολιαστούν με το εμβόλιο της Pfizer κατά του κορονοϊού, σχολιάζοντας ότι “θα προγραμματιστούν για αργότερα”, εκτός “αν για κάποιους συντρέχουν συγκεκριμένοι λόγοι” για να προηγηθούν.

Οι πρώτες δόσεις του εμβολίου θα χορηγηθούν στις ΗΠΑ στους εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή του υγειονομικού μετώπου και στις πολύ ευπαθείς ομάδες, όπως οι ηλικιωμένοι. Σε χθεσινό δημοσίευμά τους, όμως, οι New New Times (Κυριακή 13/10) ανέφεραν ότι το προωπικό του Λευκού Οίκου και ο στενός κύκλος του Τραμπ θα προηγηθούν κατ’ εξαίρεση. Ο ίδιος ο Τραμπ, πάντως, φέρεται να ζήτησε να μη γίνει καμία αλλαγή στον προγραμματισμό των εμβολίων σε βάρος εκείνων που τα χρειάζονται περισσότερο.

“Ούτε εγώ είμαι στο πρόγραμμα για να εμβολιαστώ άμεσα, αλλά θα το κάνω με χαρά όταν έρθει η ώρα”, έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter του ο Τραμπ.

Οι σκεπτικιστές πάντως και οι αρνητές του εμβολίου -στις ΗΠΑ είνα πολλοί- βρήκαν μία ακόμα αφορμή για να εκφράσουν την αμφιβολίες τους τόσο για το εμβόλιο αυτό καθαυτό, όσο και για τη “βιασύνη” των ΗΠΑ να ξεκινήσει το πρόγραμμα των εμβολιασμών άμεσα – αφού το αποφεύγει ο ίδιος ο πρόεδρος, κάτι τρέχει…

Ήδη, από χθες Κυριακή, οι πρώτες παρτίδες των δόσεων του εμβολίου της Pfizer διανέμονται στα 600 εμβολιαστικά κέντρα όπου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη φάση του εμβολιασμού του πληθυσμού των ΗΠΑ.

Στην τελευταία σχετική έρευνα σε εθνική κλίμακα, το 47% των Αμερικανών δήλωσε ότι επιθυμεί να εμβολιαστεί και θα το κάνει σε πρώτη ευκαιρία, αλλά το 53% εξέφρασε είτε σκεπτικισμό είτε άρνηση για το εμβόλιο.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας υπέρ των εμβολιασμών, ο διευθυντής των Εθνικών Υγειονομικών Ινστιτούτων των ΗΠΑ, Φρανκ Κόλινς, απευθύνθηκε χθες στους Αμερικανούς μέσω του τηλεοπτικού δικτύου NBC και τους παρακίνησε “να πατήσουν το κουμπί της επανεκκίνησης και να πάψουν να έχουν αμφιβολίεςγια το εμβόλιο και την αποτελεσματικότητά του.

Με πληροφορίες από RT.com.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα