ΑΘΗΝΑ
21:19
|
23.04.2024
Άγνωστος άνδρας άρχισε να πυροβολεί με δύο πιστόλια την ώρα που πλήθος κόσμου αποχωρούσε από τνο ναό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας άνδρας άνοιξε πυρ έξω από εκκλησία στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης χθες (Κυριακή 13/12), την ώρα που πλήθος κόσμου επιχειρούσε να αποχωρήσει από τον ναό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, ο άνδρας πυροβολούσε με δύο πιστόλια προς τυχαίες κατευθύνσεις, χωρίς να στοχεύει κάποιον ή κάπου συγκεκριμένα και φώναζε “πυροβολήστε με”, “σκοτώστε με”.

Τρεις αστυνομικοί επενέβησαν στο σημείο και πυροβόλησαν τον δράστη (τα στοιχεία του δεν έχουν ακόμα δοθεί στη δημοσιότητα), ο οποίος αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο όπου διακομίσγτηκε. Όπως ξεκαθάρισε ο Ντέρμοτ Σι, διευθυντής της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, κανείς άλλος δεν τραυματίστηκε από την ανταλλαγή πυροβολισμών έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη.

Εκτός από τα δύο πιστόλια, ο δράστης είχε πάνω του κι ένα σακίδιο ου περιείχε ένα δοχείο με καύσιμο, σχοινιά, καλώδια και μαχαίρια.

Σύμφωνα με τον Ντέρμοτ Σι, ο άνδρας άρχισε να πυροβολεί περίπου δεκαπέντε λεπτά μετά το τέλος του προγράμματος της χορωδίας που έψελνε χριστουγεννιάτικους ύμνους στον ναό του Αγίου Ιωάννη κι ενώ ακόμα οι εκατοντάδες άνθρωποι που είχαν συγκεντρωθεί για να ακούσουν τους ψαλμούς αποχωρούσαν. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι ο δράστης πυροβόλησε “εναντίον των αστυνομικών”, αλλά η συγκεκριμένη πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται από τους αυτόπτες μάρτυρες.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που ήταν παρούσα στο σημείο είπε ότι “άκουσα δύο ή τρεις εκπυρσοκροτήσεις […] κοίταξα προς τα πάνω και είδα, πιθανόν σε απόσταση δέκα μέτρων από εμένα, στα σκαλιά, έναν τύπο που έριχνε. Έβλεπα λάμψεις να βγαίνουν από το όπλο. Έψαξα κάποιο σημείο για να καλυφθώ και να γλιτώσω”.  

Σύμφωνα με φωτορεπόρτερ του πρακτορείου ειδήσεων Reuters που ήταν επίσης αυτόπτης μάρτυρας, οι αστυνομικοί διέταξαν τον άνδρα να ρίξει τα όπλα του στο έδαφος, χωρίς να εισακουστούν, προτού ανοίξουν πυρ. Οι φωτογραφίες που τράβηξε, εικονίζουν τον άνδρα με μαύρο χειμωνιάτικο παλτό, λευκό καπελάκι του μπέιζμπολ και μάσκα με τα χρώματα της Δομινικανής Δημοκρατίας, καθώς κραδαίνει δυο πιστόλια, ένα σε κάθε χέρι. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις Πέμπτη και Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Βράζουν τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ από οργή για τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

Πιέσεις ΟΗΕ και Συμβουλίου της Ευρώπης στο Λονδίνο για τις απελάσεις στη Ρουάντα

Βομβιστικές επιθέσεις στο Μπουένος Άιρες: Μια δικαστική απόφαση με επιπτώσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα