ΑΘΗΝΑ
03:07
|
19.04.2024
Θεωρείται μεγάλο βήμα προς τον στρατηγικό μετασχηματισμό της εταιρίας σε πάροχο «λύσεων» έξυπνων οχημάτων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με στόχο την αντιμετώπιση του μεσοπρόθεσμου ανταγωνισμού στον τομέα των «έξυπνων» αυτόνομων οχημάτων με την χρήση ρομποτικών συστημάτων, ο κορεατικός βιομηχανικός όμιλος ΧΙΟΥΝΤΑΙ εξαγόρασε την αμερικανική εταιρία ρομποτικών συστημάτων Boston Dynamics έναντι 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο όμιλος Χιουντάι αποκτά τον έλεγχο του 80% των μετοχών μίας αμερικανικής εταιρίας που παράγει καινοτόμα ρομπότ στον τομέα της βιομηχανίας και ξεκίνησε το 1992 από το αμερικανικό πανεπιστημιακό οργανισμό, ΜΙΤ.

H Boston Dynamics ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο την εμπορική πώληση του ρομπότ, Spot και έκτοτε έχει πουλήσει εκατοντάδες σε διάφορες βιομηχανίες του κατασκευαστικού τομέα, του κλάδου μεταποίησης, της Ενέργειας και της εξόρυξης μεταλλευμάτων.

Το 2021 έχει ανακοινώσει πως θα λανσάρει στην αγορά του τομέα της αλυσίδας ανεφοδιασμού (logistics) Pick ένα κινητό ρομπότ για τη μεταφορά εμπορευμάτων από παλέτες.

Η επένδυση 1,1 δισ. δολαρίων του κορεατικού ομίλου θεωρείται μεγάλο βήμα προς τον στρατηγικό μετασχηματισμό της εταιρίας σε πάροχο «λύσεων» έξυπνων οχημάτων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ίγκορ Κουρτσάτοφ: Πέντε στοιχεία για τον Σοβιετικό ομόλογο του Οπενχάιμερ

Πέθανε ο Νομπελίστας φυσικός Πίτερ Χιγκς

Μελέτη γεννά ελπίδες για ανανέωση του ανοσοποιητικού συστήματος ηλικιωμένων

Ρωσικός πύραυλος Soyuz με 3 αστροναύτες εκτοξεύτηκε στον ISS

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα