ΑΘΗΝΑ
10:42
|
24.04.2024
Η Mastercard έπαψε να στηρίζει την ιστοσελίδα και οι αναρτήσεις των χρηστών του σβήστηκαν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκατομμύρια αναρτήσεις βίντεο μη επιβεβαιωμένων χρηστών του αφαίρεσε το Pornhub, μία από τις πιο δημοφιλείς ιστοσελίδες και μηχανές αναζήτησης για ενήλικες στον κόσμο.

Μετά από μια σειρά καταγγελιών για παράνομο περιεχόμενο με κακοποιήσεις παιδιών, σεξουαλικές επιθέσεις και βίντεο στο Pornhub που σχετίζονται με βιασμούς, η Mastercard, μία από τους μεγαλύτερους παρόχους πληρωμών στον κόσμο, αποφάσισε να λύσει τη συνεργασία της με την ιστοσελίδα ενηλίκων και τα υπόλοιπα sites  της Mindgeek. Αυτή η κίνηση της Mastercard ανάγκασε το Pornhub να προβεί στην αφαίρεση έως και εννέα εκατομμυρίων βίντεο των χρηστών του από την πλατφόρμα του.

Το Pornhub ανακοίνωσε ότι στην πλατφόρμα του θα μείνουν μόνο τα βίντεο που προέρχονται από τους συμβεβλημένους παραγωγούς και από ήδη επαληθευμένους χρήστες. Για όλα τα υπόλοιπα βίντεο θα ξεκινήσει από τον ερχόμενο Ιανουάριο η διαδικασία επαλήθευσης των χρηστών και όσοι δεν μπορέσουν να αποδείξουν την ταυτότητά τους θα διαγραφούν από την πλατφόρμα.  Το Pornhub τόνισε επίσης ότι οι νέοι κανονισμοί του είναι από τους αυστηρότερους σε οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Καταγγέλλει επίσης ότι στοχοποιείται από οργαισμούς που θέλουν να καταργήσουν την πορνογραφία αντί να την αξιολογήσουν βάσει των προσόντων της.

Μια δημοσιογραφική έρευνα, ένα άρθρο γνώμης, έφερε το Pornhub να απολογείται για τη φιλοξενία και προβολή βίντεο με παράνομο περιεχόμενο, από τα οποία μάλιστα αποκομίζει τεράστια κέρδη. Η έρευνα της εφημερίδας “Νιου Γιορκ Τάιμς” (New York Times) κατήγγειλε ότι η εν λόγω ιστοσελίδα ενηλίκων “κατακλύζεται” από βίντεο κακοποίησης παιδιών, σεξουαλικών επιθέσεων και βίντεο που σχετίζονται με βιασμούς.

Το άρθρο των New York Times με τίτλο: “Τα Παιδιά του Pornhub” φέρει την υπογραφή του βραβευμένου με δύο Πούλιτζερ Νίκολας Κρίστοφ: “Ο ιστότοπός του είναι γεμάτος βίντεο με βιασμούς. Κερδίζει χρήματα από βιασμούς παιδιών, από εκδικητική πορνογραφία, από γυναίκες που βιντεοσκοπούνται εν αγνοία τους ενώ κάνουν ντους, από ρατσιστικό και μισογυνικό περιεχόμενο, από πλάνα γυναικών που ασφυκτιούν μέσα σε πλαστικές σακούλες”.

Ο Αμερικανός δημοσιογράφος παραθέτει την υπόθεση μιας 15χρονης που είχε εξαφανιστεί στη Φλόριντα και η μητέρα της κατάφερε τελικά να την εντοπίσει στο Pornhub. Η κόρη της “πρωταγωνιστούσε” σε 58 βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου. Οι αρχές συνέλαβαν τους δράστες-χρήστες της ιστοσελίδας που ανέβασαν τα επίμαχα βίντεο, αλλά η εταιρεία ουδέποτε λογοδότησε για τη “φιλοξενία” αυτού του περιεχομένου. “Επειδή είναι αδύνατο να είμαστε σίγουροι αν ένας νεαρός πρωταγωνιστής σε ένα βίντεο είναι 14 ή 18 ετών, ούτε το Pornhub ούτε κάποιος άλλος έχει μια σαφή ιδέα για το πόσο περιεχόμενο είναι παράνομο”, έγραψε ο Κρίστοφ.

Από το 2021 το Pornhub είχε δεσμευτεί να δημοσιεύει εκθέσεις διαφάνειας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

5,4 εκ. ευρώ στην Κύπρο έδωσε το Τζόκερ

Από σήμερα το «καλάθι του Πάσχα»

Απαγόρευση συγκεντρώσεων φιλάθλων πριν το ΑΕΚ- Παναθηναϊκός

Εμπρησμός σε ΑΤΜ στα Σεπόλια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα