ΑΘΗΝΑ
14:34
|
04.12.2023
Περίπου 1,8 δισεκατομμύρια άνθρωποι παίζουν τη ζωή τους κορώνα-γράμματα κάθε φορά που επισκέπτονται, νοσηλεύονται ή εργάζονται σε νοσοκομείο δίχως τις στοιχειώδεις υποδομές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ακούγεται απίστευτη η διαπίστωση που έκανε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αλλά, όπως φαίνεται, είναι γεγονός: ένα στα τέσσερα νοσοκομεία παγκοσμίως δεν διαθέτει τρεχούμενο νερό ή συστήματα απολύμανσης!

Επίσης, ένα στα τρία νοσοκομεία παγκοσμίως δεν μπορεί να διασφαλίσει την υγιεινή των χεριών στους χώρους παροχής φροντίδας, ένα στα δέκα δεν έχει υπηρεσίες απολύμανσης και ένα στα τρία δεν διαχωρίζει με ασφάλεια τα απορρίμματα.

Αυτό σημαίνει ότι περίπου 1,8 δισεκατομμύρια άνθρωποι παίζουν τη ζωή τους κορώνα-γράμματα κάθε φορά που επισκέπτονται, νοσηλεύονται ή εργάζονται σε νοσοκομείο δίχως τις στοιχειώδεις υποδομές σε ύδρευση, αποχέτευση και απολύμανση…

Ο Γενικός Γραμματέας του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους επισήμανε ότι είναι σαν να στέλνεις τους γιατρούς και τους νοσηλευτές σε πόλεμο… χωρίς βασικά όπλα, όταν καλούνται να εργαστούν σε νοσοκομείο δίχως τρεχούμενο νερό, αποχέτευση και σύστημα απολύμανσης.

Ο ΠΟΥ εκτιμά ότι το ποσοστό των επαγγελματιών υγείας που έχουν μολυνθεί από Covid-19 είναι πολύ υψηλότερο σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό, καθώς μολονότι αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 3% του πληθυσμού, αποτελούν το 14% των κρουσμάτων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Για συνενοχή σε εγκλήματα πολέμου εναντίον της Γάζας κατηγορείται η Ολλανδία

Με δυνατό χειροκρότημα το «τελευταίο αντίο» στον Βασίλη Βασιλικό

Μεγάλο «τσεκούρι» για τους εργαζομένους του Spotify

Η ακρίβεια παρατείνει το «καλάθι του νοικοκυριού» έως 30 Ιουνίου του 2024

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα