ΑΘΗΝΑ
22:47
|
24.04.2024
Περίπου 1,8 δισεκατομμύρια άνθρωποι παίζουν τη ζωή τους κορώνα-γράμματα κάθε φορά που επισκέπτονται, νοσηλεύονται ή εργάζονται σε νοσοκομείο δίχως τις στοιχειώδεις υποδομές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ακούγεται απίστευτη η διαπίστωση που έκανε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αλλά, όπως φαίνεται, είναι γεγονός: ένα στα τέσσερα νοσοκομεία παγκοσμίως δεν διαθέτει τρεχούμενο νερό ή συστήματα απολύμανσης!

Επίσης, ένα στα τρία νοσοκομεία παγκοσμίως δεν μπορεί να διασφαλίσει την υγιεινή των χεριών στους χώρους παροχής φροντίδας, ένα στα δέκα δεν έχει υπηρεσίες απολύμανσης και ένα στα τρία δεν διαχωρίζει με ασφάλεια τα απορρίμματα.

Αυτό σημαίνει ότι περίπου 1,8 δισεκατομμύρια άνθρωποι παίζουν τη ζωή τους κορώνα-γράμματα κάθε φορά που επισκέπτονται, νοσηλεύονται ή εργάζονται σε νοσοκομείο δίχως τις στοιχειώδεις υποδομές σε ύδρευση, αποχέτευση και απολύμανση…

Ο Γενικός Γραμματέας του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους επισήμανε ότι είναι σαν να στέλνεις τους γιατρούς και τους νοσηλευτές σε πόλεμο… χωρίς βασικά όπλα, όταν καλούνται να εργαστούν σε νοσοκομείο δίχως τρεχούμενο νερό, αποχέτευση και σύστημα απολύμανσης.

Ο ΠΟΥ εκτιμά ότι το ποσοστό των επαγγελματιών υγείας που έχουν μολυνθεί από Covid-19 είναι πολύ υψηλότερο σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό, καθώς μολονότι αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 3% του πληθυσμού, αποτελούν το 14% των κρουσμάτων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

Πάει τέλειωσε ο Γιαννάκης το καλό παιδί, λέει ο Καλλιάνος για τη νοσηλεία του πατέρα του

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα