ΑΘΗΝΑ
02:43
|
20.04.2024
Το περιστατικό που συνέβη στην Αμβέρσα συνοψίζει κάπως τη μιζέρια των φετινών γιορτών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το περιστατικό που συνοψίζει κάπως τη μιζέρια των φετινών γιορτών συνέβη στο Βέλγιο, στις παρυφές της Αμβέρσας: Ένας εθελοντής ντυμένος Άγιος Βασίλης επισκέφθηκε οίκο ευγηρίας προκειμένου να προσφέρει λίγη χαρά και λίγο χριστουγεννιάτικο πνεύμα στους ηλικιωμένους που φιλοξενούνταν στο ίδρυμα και μόλυνε με κορονοϊό 75 άτομα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των βελγικών media, ο εθελοντής Άι Βασίλης κατηγορείται ως υπερμεταδότης του ιού σε 61 ηλικιωμένους τροφίμους και 14 μέλη του προσωπικού. Ο ίδιος διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό τρεις μέρες μετά την επίσκεψήτου στο γηροκομείο, αναγκάζοντας τις υγειονομικές Αρχές να υποβάλουν σε εξετάσεις το προσωπικό και τους φιλοξενούμενους στο ίδρυμα.  

“Είναι πολύ δύσκολο ψυχολογικά τόσο για τον άνδρα που υποδύθηκε τον Άι Βασίλη και γι’ αυτούς που διοργάνωσαν την επίσκεψή του, όσο και για το προσωπικό”, δήλωσε ο δήμαρχος της Αμβέρσας, Βιμ Κάγιερς.  

Κάποια ρεπορτάζ αναφέρουν ότι οι τρόφιμοι δεν φορούσαν μάσκες και ότι ο εθελοντής δεν τήρησε αποστάσεις από τους ηλικιωμένους, ενώ ο δήμαρχος κατηγόρησε για ανεύθυνη στάση τους υπευθύνους του γηροκομείου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα