ΑΘΗΝΑ
00:05
|
25.04.2024
Εγκρίθηκε από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ την ημέρα που οι θάνατοι από Covid ξεπέρασαν τις 300.000 σε 24 ώρες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το εμβόλιο της Moderna είναι ασφαλές και κατά 94% αποτελεσματικό σύμφωνα με τους ειδικούς της  Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των Ηνωμένων Πολιτειών και όλα δείχνουν ότι σύντομα το εν λόγω εμβόλιο θα είναι το δεύτερο που θα λάβει άδεια για χρήση έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των “Νιου Γιορκ Τάιμς” (New York Times) η άδεια αναμένεται να χορηγηθεί μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή. Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο εμβόλιο, το οποίο αδειοδοτήθηκε και ήδη χορηγείται στις ΗΠΑ ήταν αυτό των Pfizer/BioNTech.

Η θετική εισήγηση της FDA ανακοινώθηκε την ημέρα που οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέγραψαν ακόμα έναν αρνητικό ρεκόρ, αυτό των 300.000 θανάτων από τον νέο κορονοϊό σε μία ημέρα.  

Τα στοιχεία από την FDA στην έκθεση των 54 σελίδων επιβεβαιώνουν την προηγούμενη εκτίμηση της Moderna ότι το εμβόλιο  είχε ποσοστό αποτελεσματικότητας 94,1% σε μια δοκιμή 30.000 ατόμων. Οι ανεπιθύμητες ενέργειες, όπως πυρετός, πονοκέφαλος και κόπωση, ήταν δυσάρεστες αλλά όχι επικίνδυνες. Οι αξιολογητές του FDA ανέφεραν ότι το εμβόλιο δυο δόσεων της Moderna είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην πρόληψη επιβεβαιωμένων περιστατικών COVID-19 και δεν επισήμαναν συγκεκριμένα θέματα ασφάλειας στη χρήση του εμβολίου από ενήλικους άνω των 18 ετών.

Τα σχόλια διατυπώνονται σε έγγραφα που συντάχθηκαν για τη συνεδρίαση ανεξάρτητων ειδικών την Πέμπτη, οι οποίοι θα συζητήσουν εάν θα επικυρώσουν την εξουσιοδότηση επείγουσας χρήσης (EUA) για το εμβόλιο της Moderna.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

34 χρόνια από την εκτόξευση του τηλεσκοπίου Hubble

Σύστημα κινητής τηλεφωνίας στη Σελήνη σχεδιάζει η NASA με τη Nokia

Πάει τέλειωσε ο Γιαννάκης το καλό παιδί, λέει ο Καλλιάνος για τη νοσηλεία του πατέρα του

Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων μετέτρεψαν απογευματινό χειρουργείο σε πρωινό και δωρεάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα