ΑΘΗΝΑ
08:22
|
21.05.2024
Ο Τσαβούσογλου διαμαρτυρήθηκε για τις κυρώσεις
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η επιβολή των περιορισμένων κυρώσεων από τις ΗΠΑ στην Τουρκία προκάλεσε το απόγευμα την τηλεφωνική επικοινωνία των υπουργών Εξωτερικών αμφοτέρων χωρών.

Ο Τούρκος υπουργός Μεβλούτ Τσαβούσογλου τόνισε μιλώντας στον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο την έντονη αντίδραση  της χώρας του για τις κυρώσεις με αφορμή το ρωσικό πυραυλικό σύστημα των S-400, όπως είχε κάνει νωρίτερα αντίστοιχα και ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χολουσί Ακάρ.

Ο Ακάρ, μάλιστα, αφού εκτίμησε πως η εξέλιξη διαταράσσει «όλες τις αξίες της συμμαχίας με τις ΗΠΑ», ξεκαθάρισε πως η Άγκυρα θα συνεχίσει κανονικά το πρόγραμμά της με το ρωσικό σύστημα.

Αντίθετα, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας (SSB), Ισμαήλ Ντεμίρ, στον οποίον επιβλήθηκαν αμερικανικές κυρώσεις επιχείρησε να υποβαθμίσει το ζήτημα με την πεποίθηση ότι «δεν θα επηρεάσει πολύ τις σχέσεις μας».

Νωρίτερα, πάντως,ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας είχε διαμηνύσει στην Άγκυρα πως δεν προτίθεται να ανεχθεί “σημαντικές συναλλαγές με τον αμυντικό τομέα της Ρωσίας”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μερικές πρώτες σκέψεις για τον θάνατο του προέδρου του Ιράν

Τι είπε απόψε στο διάγγελμά του ο Νετανιάχου για το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Γνήσιος σύμμαχος της Ελλάδας η Αίγυπτος, λέει ο Γεραπετρίτης

Φύλλο συκής στη διεθνή δικαιοσύνη η εξίσωση θύτη (Ισραήλ) και θύματος (Γάζα) μέσω Χάγης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα