ΑΘΗΝΑ
21:57
|
15.05.2024
Η εφαρμογή Signal θεωρείται το ασφαλέστερο πρόγραμμα επικοινωνίας και ανταλλαγής δεδομένων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ισραηλινή εταιρεία Cellebrite ανακοίνωσε ότι κατάφερε να ‘σπάσει’ το Signal, την ασφαλέστερη εφαρμογή επικοινωνίας και ανταλλαγής μηνυμάτων.

Το Signal χρησιμοποιείται από εκατομμύρια χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο, που το προτιμούν επειδή το εξελιγμένο σύστημα κρυπτογράφησης των μηνυμάτων τους διασφαλίζει ότι οι συνομιλίες και τα προσωπικά τους δεδομένα δεν θα υποκλαπούν.

Η Cellebrite, όμως, ανακοίνωσε πως δημιούργησε ένα νέο προϊόν που επιτρέπει και την παρακολούθηση μηνυμάτων που αποστέλλονται μέσω του Signal. Η ισραηλινή εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο της ασφάλειας δικτύων κινητής τηλεφωνίας, έχει δεχθεί κατά καιρούς πλήθος επικρίσεων, καθώς διαθέτει τα προϊόντα της σε κρατικές υπηρεσίες, ενώ ουκ ολίγες φορές έχει μπει στο στόχαστρο ανθρωπιστικών οργανώσεων γιατί συμβάλλει στην παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων από καθεστώτα και οργανισμούς. Προϊόντα της Cellebrite είναι διαθέσιμα από την Ινδονησία και τη Βενεζουέλα έως τη Λευκορωσία και τη Σαουδική Αραβία.

Το πιο δημοφιλές προϊόν της εταιρείας, “ο ηλεκτρονικός εξολκέας δεδομένων” (UFED – Universal Forensic Extraction Device) επιτρέπει σε κρατικές υπηρεσίες να “ξεκλειδώνουν” και να αποκτούν πρόσβαση σε κάθε τηλέφωνο, ενώ δεύτερη εφαρμογή της εταιρείας, το Physical Analyzer οργανώνει και διαχειρίζεται τα υποκλαπέντα δεδομένα.

Το Signal εδώ και καιρό έχει καθιερωθεί ως το πιο ασφαλές πρόγραμμα επικοινωνίας και διαμοιρασμού αρχείων, αφού ο server του δεν έχει ποτέ πρόσβαση σε καμία από τις επικοινωνίες και δεν αποθηκεύει δεδομένα, ενώ προσφέρει end-to-end encryption.

Το μη κερδοσκοπικό ίδρυμα Signal ξεκίνησε το Φεβρουάριο του 2018 με αρχική χρηματοδότηση ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων και το λογισμικό Signal είναι ελεύθερο και ανοιχτό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Όχι στον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα είπαν απόψε χιλιάδες πολίτες στην Αθήνα

Σε κρίσιμη κατάσταση ο Φίτσο μετά την πολιιτκή δολοφονική απόπειρα

Νεκρό βρέφος στη Βραυρώνα: Βρέθηκαν προθανάτια και μεταθανάτια χτυπήματα

Σφοδρός επικριτής του Σλοβάκου πρωθυπουργού ο 71χρονος δράστης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα