ΑΘΗΝΑ
16:49
|
16.04.2024
Τι προβλέπει το ΦΕΚ με τα μέτρα για τις γιορτές Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς & Θεοφανείων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε ΦΕΚ δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για τα μέτρα κατά την περίοδο των εορτών, όπου συμπεριλαμβάνονται και οι ρυθμίσεις για τη λειτουργία των εκκλησιών.    

Για τα ρεβεγιόν, στο ΦΕΚ αναφέρεται πως κατά το διάστημα 24-25/12/2020 και 31/12/2020 και 1/1/2021 επιτρέπονται οι μετακινήσεις και συναθροίσεις με ανώτατο όριο έως εννέα άτομα που προέρχονται από έως δύο οικογένειες. Τις ίδιες ημέρες θα επιτρέπεται η κατ’ εξαίρεση μετακίνηση προς σπίτια συγγενών και φίλων (υπό τον όρο τήρησης του ορίου ατόμων), μεταξύ 5:00 και 22:00 καθώς σε ισχύ παραμένει η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας.

Στο ΦΕΚ δεν διευκρινίζεται ποιον κωδικό θα στέλνουν οι πολίτες στο 13033 για κατ’ εξαίρεση μετακίνηση για μετάβαση σε άλλο σπίτι, ειδικά για τις τέσσερις ημέρες των γιορτών. Σύμφωνα, ωστόσο, με πηγές του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, ο κωδικός που θα χρησιμοποιείται θα είναι το έξι (6) για τη σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά τρία άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Τι θα ισχύει για τις εκκλησίες και τις λειτουργίες

Στο ΦΕΚ για τις εκκλησίες αναφέρεται ότι “η τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών ή κάθε είδους θρησκευτικής τελετής” θα πραγματοποιείται “αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικό/ούς λειτουργό/ούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων”. “Κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών ή κάθε είδους θρησκευτικής τελετής την 25/12/2020, την 1/1/2021 και την 6/1/2021 με την παρουσία φυσικών προσώπων, τηρουμένης πάντως της μέγιστης αναλογίας ενός ατόμου ανά 15 τμ και με μέγιστο αριθμό παρευρισκομένων τα 25 φυσικά πρόσωπα, εξαιρουμένων των Μητροπολιτικών Ναών, όπου αυτοί υφίστανται, στους οποίους ο μέγιστος αριθμός παρευρισκομένων ορίζεται στα 50 φυσικά πρόσωπα”.

Στις κηδείες και τις σχετικές με αυτές θρησκευτικές λειτουργίες και λοιπές ιεροπραξίες και ταφικές εκδηλώσεις επιτρέπεται η συμμετοχή μόνο του θρησκευτικού λειτουργού, έως 9 ατόμων και των προσώπων που επιμελούνται της ταφής. Κατά την εορτή των Θεοφανίων (6/1/2021) δεν πραγματοποιείται αγιασμός των υδάτων σε οποιοδήποτε ανοιχτό δημόσιο χώρο, παρά μόνο εντός των Ιερών Ναών.

Διαβάστε εδώ όλο το ΦΕΚ για τις γιορτές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην 24ωρη απεργία όλων των ΜΜΕ

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι απόψε από επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες καταγγελίες Παλαιστινίων για βασανιστήρια από τον στρατό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα