ΑΘΗΝΑ
18:26
|
07.05.2024
Από την έκρηξη σκοτώθηκαν ο Μαχμουμπουλάχ Μοχέμπι και ο αναπληρωτής γραμματέας του, ενώ τραυματίστηκαν και δύο σωματοφύλακές του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο αναπληρωτής κυβερνήτης της ανατολικής επαρχίας της Καμπούλ, Μαχμουμπουλάχ Μοχέμπι και ο αναπληρωτής γραμματέας του σκοτώθηκαν έπειτα από την φονική έκρηξη της βόμβας που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο του κυβερνήτη.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών του Αφγανιστάν, Ταρίκ Αριάν, επιβεβαίωσε την τραγική είδηση, τονίζοντας ότι η έκρηξη σημειώθηκε στις 9:45 π.μ. την Τρίτη (15/12) στην περιοχή Μακρόρια.

“Δυστυχώς, ο αναπληρωτής κυβερνήτης, μαζί με τον γραμματέα του, σκοτώθηκαν, και δύο από τους σωματοφύλακές του τραυματίστηκαν” ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Ταρίκ Αριάν.

Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης και οι δράστες παραμένουν άγνωστοι.

Την προηγούμενη εβδομάδα, εισαγγελέας της αφγανικής κυβέρνησης σκοτώθηκε μετά από πυροβολισμό στην ανατολική Καμπούλ.

Οι αμερικανικές δυνάμεις βρίσκονται στο Αφγανιστάν από το 2001 στο πλαίσιο της στρατιωτικής επιχείρησης με εντολή του Τζορτζ Μπους του νεότερου για την ανατροπή του καθεστώτος των Ταλιμπάν μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ.

Οι Ταλιμπάν έχασαν την εξουσία, αλλά στη συνέχεια ανασύνταξαν τις δυνάμεις τους κι έτσι σήμερα ελέγχουν περιοχή πολύ μεγαλύτερη από εκείνη που ήλεγχαν όταν αναπτύχθηκε στη χώρα ο διεθνής συνασπισμός δυνάμεων υπό τις ΗΠΑ.

Από τον περασμένο Φεβρουάριο έχει ξεκινήσει η σταδιακή αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από τη χώρα στο πλαίσιο της υπογραφής μιας ιστορικής ειρηνευτικής συμφωνίας ανάμεσα στην αφγανική κυβέρνηση και στους αντάρτες.

Οι ειρηνευτικές συνομιλίες έχουν πλέον περιέλθει σε αδιέξοδο και έχει σημειωθεί μια αύξηση των επιθέσεων των Ταλιμπάν κι άλλων εξτρεμιστικών οργανώσεων, ιδιαίτερα στην πρωτεύουσα Καμπούλ, στην οποία ζουν περισσότεροι από πέντε εκατομμύρια Αφγανοί.

Η κυβέρνηση Τραμπ έχει ανακοινώσει νέες περικοπές και μείωση κατά 2.000 των στρατευμάτων της στο Αφγανιστάν μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Η SBU ισχυρίζεται ότι απέτρεψε σχέδιο δολοφονίας του Ουκρανού προέδρου

Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα η ευημερία των μόνιμων κατοίκων των μικρών νησιών

Κασσελάκης: Το πιο αριστερό πράγμα είναι να βελτιώνεις τη ζωή των συνανθρώπων σου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα