ΑΘΗΝΑ
11:31
|
30.06.2024
Ποιοι καταδίκασαν ή έστω έβγαλαν μια ανακοίνωση για τον 13χρονο Αλί, νεκρό από ισραηλινά πυρά;
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στις 5 Δεκεμβρίου ο Αλί Αμπού Αλιά έπεσε νεκρός από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στη Ραμάλα.  Οι σφαίρες των δυνάμεων ασφαλείας έπεσαν για να κατασταλεί μια ακόμα διαδήλωση διαμαρτυρίας κατά ενός ακόμη παράνομου εβραϊκού οικισμού σε χωριό της Δυτικής Όχθης. Οι σφαίρες χτύπησαν τον Αλί στο στομάχι. Το παιδί μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο της Ραμάλας, όπου και κατέληξε.

“Αμφισβητεί κανείς ότι ο Αλί Αμπού Αλιά ήταν ένα αθώο παιδί, το οποίο κινητοποιήθηκε σε μια διαμαρτυρία εναντίον μιας κατοχικής δύναμης που αρνείται σε εκατομμύρια ανθρώπους το δικαίωμά τους στη γη της; Τα παιδιά σας θα έκαναν το ίδιο εάν ένας στρατός μαζί με ομάδες φανατικών ζηλωτών έκλεβαν τη δική σας γη ”, αναφέρει δημοσίευμα στο Mondoweiss, μια ιστοσελίδα με ειδήσεις και άρθρα γνώμης για την Παλαιστίνη, το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες.   

Ο θάνατος του 13χρονου Αλί δεν ήταν ένα αποσπασματικό γεγονός. Μία εβδομάδα νωρίτερα σε προάστιο της Τεχεράνης ένας από τους κορυφαίους πυρηνικούς επιστήμονες της χώρας δολοφονήθηκε με την ηγεσία του Ιράν να φωτογραφίζει πράκτορες της ισραηλινής Μοσάντ. Και το Ισραήλ να μην αντιδρά.

Ο θάνατος του Αλί έπεται των μαζικών, στοχευμένων εκκαθαρίσεων Παλαιστίνιων διαδηλωτών στο Τείχος της Γάζας από ακροβολιστές του ισραηλινού στρατού το 2018. Έπεται των θανάτων 500 και πλέον παιδιών από βόμβες του Ισραήλ κατά τη διάρκεια της σφαγής του 2014 στη Γάζα. “Όλα αυτά με τις ευλογίες της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών”, σχολιάζει ο αρθρογράφος του Mondoweiss και υποστηρίζει ότι ο θάνατος του Αλί, ίσως γιατί ήταν ένα παιδί 13 ετών, θα έπρεπε να έχει έναν διαφορετικό αντίκτυπο.

Να συγκινήσει και τους λιγότερα ευσυγκίνητους. Η σιωπή ήταν όμως για άλλη μια φορά εκκωφαντική και αυτό φαίνεται από το ποιος καταδίκασε, αντέδρασε ή έστω έγραψε δυο αράδες για ένα παιδί που δεν θα γίνει ποτέ ενήλικας.

Ποιοι μίλησαν για τον θάνατο του Αλί;

Το “δυναμικό” Ινστιτούτο για τη Μέση Ανατολή (IMEU): “Ο Αλί Αμπού Αλιά σκοτώθηκε σήμερα από Ισραηλινούς στρατιώτες στο χωριό Μουχαγίρ της Δυτικής Όχθης. Ήταν μόλις 13 ετών, μια βάρβαρη κατοχή αφαίρεσε τη ζωή ενός παιδιού”.

Ο Αϊμάν Οντέχ, Παλαιστίνιος βουλευτής: “Ένα παιδί έπεσε νεκρό ξανά από πυρά του στρατού. Ο Αλί Αμπού Αλιά πήγε να διαδηλώσει κοντά στο σπίτι του, στο χωριό του. Ένα ακόμα θύμα δολοφονίας σε μια μακρά λίστα βάρβαρων εγκλημάτων στις κατεχόμενες περιοχές. Σταματήστε την Κατοχή”.

Ρασίντα Τλέιμπ, μέλος της Βουλής των Αντιπρόσωπων των ΗΠΑ: “Κανένα παιδί δεν αξίζει να πεθαίνει με αυτόν τον τρόπο”.

Η “έξυπνη” Εβραϊκή Φωνή για την Ειρήνη: “Να σταματήσει η στρατιωτική χρηματοδότηση των ΗΠΑ στην κυβέρνηση του Ισραήλ τώρα. Να σταματήσει η στρατιωτική χρηματοδότηση των ΗΠΑ στην κυβέρνηση του Ισραήλ τώρα. Να σταματήσει η στρατιωτική χρηματοδότηση των ΗΠΑ στην κυβέρνηση του Ισραήλ τώρα. Να σταματήσει η στρατιωτική χρηματοδότηση των ΗΠΑ στην κυβέρνηση του Ισραήλ τώρα”.

IfNotNow, η οργάνωση νεολαίας Αμερικανοεβραίων τουίταρε τη φωτογραφία του Αλί και έγραψε: “Μην σκοτώνετε τα παιδιά της Παλαιστίνης”.

Ο απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Μέση Ανατολή, Νικολάι Μλαντένοφ, δήλωσε συγκλονισμένος από τη δολοφονία του εφήβου και κάλεσε το Ισραήλ “να διερευνήσει άμεσα και με ανεξάρτητο τρόπο το απαράδεκτο συμβάν”.

Η αντιπροσωπεία της ΕΕ για τους Παλαιστίνιους εξέφρασε την οργή της και ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας από τον στρατό του Ισραήλ: “Πόσα ακόμα παιδιά της Παλαιστίνης θα πρέπει να εκτίθενται στην υπερβολική και θανάσιμη δύναμη των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας; Αυτό το σοκαριστικό περιστατικό πρέπει να διερευνηθεί άμεσα από τις ισραηλινές αρχές και οι δράστες να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης”.

Ο Αλί Αμπουνιμά, Αμερικανοπαλαιστίνος,  συνιδρυτής της ιστοσελίδας “Ηλεκτρονκή Ιντιφάντα” δήλωσε απευθυνόμενος στην ΕΕ: “Τον θέλατε νεκρό”.  

Μπέτι ΜακΚόλουμ, μέλος του Κογκρέσου με το κόμμα των Δημοκρατικών: “Ένας παράλογος θάνατος υποκινούμενος από το κράτος”. Η ΜακΚόλουμ ζήτησε από την ομάδα του Τζο Μπάιντεν να διερευνήσει το περιστατικό.  Το επιτελείο Μπάιντεν δεν απάντησε.

Προοδευτικά ΜΜΕ των ΗΠΑ, όπως η Washington Post, απλά αναπαρήγαγαν την είδηση του θανάτου του Αλί από το πρακτορείο ειδήσεων AP. Οι New York Times δεν ασχολήθηκαν καν με τον θάνατο ενός παιδιού στη Δυτική Όχθη.

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση “New Israel Fund” δεν αντέδρασε, οι “Αμερικανοί για την Ειρήνη Τώρα”, το ίδιο. “ Ένα θα πω σήμερα το λόμπι “AIPAC “ που υποστηρίζει πολιτικές υπέρ του Ισραήλ εξήρε την ισραηλινή κυβέρνηση για τη βοήθειά της προς τα μωρά που επλήγησαν από τους τυφώνες στην Ονδούρα. Η εταιρεία JCC του Μανχάταν με βομβάρδιζε το τηλέφωνο για το κινηματογραφικό φεστιβάλ το ‘Άλλο Ισραήλ’, του οποίου η κεντρική ταινία ασχολείται με Ισραηλινούς στρατιώτες. Αυτό που απλά θέλω να πω είναι το εξής η πολιτική γα το Παλαιστινιακό στη χώρα μου θα αλλάξει μόνο όταν οι Παλαιστίνιοι αναγνωριστούν από τις επικρατούσες φωνές ως άνθρωποι με δικαιώματα. Ο θάνατος του Αλί τι έδειξε; Ότι στην Ουάσινγκτον Ντι Σι, στο κέντρο λήψης των αποφάσεων, κανείς δεν νοιάζεται για τους Παλαιστίνους”.

Με πληροφορίες από το Mondoweiss.net

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Άνοιξαν οι κάλπες για τον πρώτο γύρο στη Γαλλία

Γαλλία: Η ανάκληση μίας άδειας εξόρυξης ως παράγοντας που δεν πρέπει να λείπει από την εξίσωση των βουλευτικών εκλογών

Εξοντώστε τον: Μετά τον Κόρμπιν και τον Φίτσο, ο Μελανσόν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα