ΑΘΗΝΑ
10:10
|
19.01.2022
Η δήμαρχος Αν Ινταλγκό χαρακτήρισε την “καμπάνα” των 90.000 ευρώ “παράλογη”.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι δημοτικές αρχές των Παρισίων τιμωρήθηκαν με πρόστιμο ύψους 90.000 ευρώ γιατί απασχολούν υπερβολικά πολλές γυναίκες σε υψηλόβαθμες θέσεις. Η δήμαρχος της πρωτεύουσας της Γαλλίας, Αν Ινταλγκό, χλεύασε την απόφαση χαρακτηρίζοντάς την “παράλογη”.  

Το πρόστιμο ζητήθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας με το σκεπτικό ότι το Δημαρχείο του Παρισιού είχε παραβιάσει τους εθνικούς κανόνες για την ισοτιμία των φύλων στη στελέχωσή του το 2018. “Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι μας έχει επιβληθεί πρόστιμο”, δήλωσε η Αν Ινταλγκό, δήμαρχος και μέλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προσθέτοντας ότι ήταν χαρούμενη όταν έμαθε για την ποινή.

Η Ινταλγκό δήλωσε ότι κατηγορήθηκε επειδή 11 γυναίκες και μόνο πέντε άνδρες προήχθησαν σε διευθυντικές θέσεις στο Δημαρχείο το 2018, πράγμα που σημαίνει ότι το 69% των διορισμών ανήκε σε γυναίκες. “Η διοίκηση του Δημαρχείου έχει, ξαφνικά, γίνει υπερβολικά φεμινιστική”, είπε η Ινταλγκό, η οποία επανεξελέγη πέρσι.

Σύμφωνα με το κείμενο της απόφασης, το Δημαρχείο παραβίασε έναν κανόνα που χρονολογείται από το 2013 που ορίζει ότι ένα φύλο δεν πρέπει να αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 60% των υποψηφίων σε διευθυντικές θέσεις.  Η Ινταλγκό κατηγορείται για το διορισμό 11 γυναικών και μόνο πέντε ανδρών σε διευθυντικές θέσεις το 2018. Η κίνησή της δείχνει ότι το 69% των διορισμών πήγε σε γυναίκες.  

Η δήμαρχος τόνισε ότι θα παραδώσει την επιταγή για το πρόστιμο στην κυβέρνηση αυτοπροσώπως, μαζί με τους αναπληρωτές Δημάρχους της και όλες τις γυναίκες που εργάζονται γι ‘ αυτήν.

Αργότερα, πρόσθεσε σε πιο σοβαρό ύφος: “Αυτό το πρόστιμο είναι προφανώς παράλογο, άδικο, ανεύθυνο και επικίνδυνο”, προσθέτοντας ότι οι γυναίκες στη Γαλλία πρέπει να προωθηθούν με σθένος. “Για να επιτύχουμε μια μέρα ισοτιμία, πρέπει να επιταχύνουμε το ρυθμό και να διασφαλίσουμε ότι διορίζονται περισσότερες γυναίκες από τους άνδρες”, είπε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Bενεζουέλα: Mία ακόμα επίθεση δολιοφθοράς στο εθνικό σύστημα ηλεκτρισμού

Νεκροί και νοσηλείες παρατείνουν τα μέτρα μέχρι τέλη Ιανουαρίου

Ειδική άδεια και τηλεργασία για γονείς μαθητών που νοσούν από Covid-19

Θετικός στον κορονοϊό ο Άρης Πορτοσάλτε

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα