ΑΘΗΝΑ
03:40
|
26.04.2024
Ο πραγματικός αριθμός των μολύνσεων στην Ισπανία είναι υπερδιπλάσιος της επίσημης καταγραφής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα αντισωμάτων που διεξήχθη σε εθνική κλίμακα στην Ισπανία, το ποσοστό των πολιτών που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό διπλασιάστηκε στο δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Υπολογίζεται ότι από τα τέλη του καλοκαιριού έχουν μολυνθεί 4,7 εκατομμύρια άνθρωποι, περίπου το 10% του πληθυσμού της χώρας.

Περισσότεροι από 51.400 άνθρωποι έκαναν τεστ και απάντησαν σε ερωτήσεις σε ολόκληρη την Ισπανία στο δεύτερο μισό του Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της έρευνας επιπολασμού, η οποία έδειξε ότι έχουν στην πραγματικότητα υπερβεί κατά πολύ τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων (1,75 εκατομμύρια με βάση την επίσημη καταγραφή).

“Ένας στους 10 ανθρώπους που ζει στην Ισπανία έχει μολυνθεί. Οι μισοί κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος και οι άλλοι μισοί κατά τη διάρκεια του δεύτερου επιδημικού κύματος”, εξήγησε η Ραχέλ Γιότι, διευθύντρια του Ινστιτούτου Υγείας ‘Κάρολος Γ’, που διεξήγαγε την έρευνα.  

Ο επιπολασμός στη Μαδρίτη είναι ο υψηλότερος από όλες τις ισπανικές περιφέρειες, με το 18,6% του πληθυσμού να έχει θετικό τεστ αντισωμάτων COVID-19. Τα αντίστοιχα αποτελέσματα της προηγούμενης τέτοιας έρευνας, τον Ιούλιο, είχαν δείξει είχαν δείξει ένα ποσοστό επιπολασμού λίγο πάνω από το 5%.  

Η Ισπανία μετρά συνολικά 48.401 νεκρούς από τον νέο κορονοϊό, 388 εκ των οποίων απεβίωσαν τις τελευταίες 24 ώρες. Τα χθεσινά νέα κρούσματα ήταν 10.328, με τον συνολικό αριθμό τους να ανέρχεται σε 1.762.212.

Σοκαριστικό ρεκόρ κρουσμάτων στις ΗΠΑ

Με τους εμβολιασμούς να έχουν ξεκινήσει από προχθές (Δευτέρα 14/12), οι ΗΠΑ κατέγραψαν νέο θλιβερό ρεκόρ κρουσμάτων, με περισσότερες από 248.000 μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο. Σ’ αυτές τις ώρες έχασαν τη ζωή τους 2.706 άνθρωποι λόγω Covid-19.

Εδώ και δύο εβδομάδες η πανδημία σαρώνει τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου καταγράφονται σχεδόν καθημερινά περισσότερα από 200.000 νέα κρούσματα (τις 10 από τις 13 τελευταίες μέρες).

Στα νοσοκομεία της χώρας νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή 113.000 ασθενείς με συμπτώματα Covid-19, οι περισσότεροι από το ξέσπασμα της πανδημίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Το TikTok βγαίνει στο «σφυρί» και οι δισεκατομμυριούχοι κάνουν ουρά για να το αποκτήσουν

Τανζανία: Πάνω από 150 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις

Κλειστοί δρόμοι στην Αθήνα λόγω βλάβης σε αγωγούς της ΕΥΔΑΠ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα