ΑΘΗΝΑ
01:41
|
07.05.2024
Υπέβαλε αίτημα στη ΔΕΗ για νέα ρύθμιση του χρέους του και αντ' αυτού έλαβε την καταγγελία της σύμβασης προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε έναν καρκινοπαθή με 80% αναπηρία, διαβητικό τύπου Β και δικαιούχο του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, που διαμένει στη Θεσσαλονίκη, o οποίος, λόγω της οικονομικής του αδυναμίας, δεν κατάφερε να είναι συνεπής στη ρύθμιση που είχε κάνει στο προηγούμενο lockdown.

Την καταγγελία έκανε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Μακεδονίας – Θράκης, που ζητά την παρέμβαση του αρμόδιου υπουργείου, προκειμένου να άρει η ΔΕΗ την καταγγελία της σύμβασης που απέστειλε στον καρκινοπαθή και να εγκρίνει το αίτημα που υπέβαλε για νέα ρύθμιση του χρέους του.

Ο σύλλογος καρκινοπαθών Μακεδονίας – Θράκης ήδη το προηγούμενο διάστημα προχώρησε σε δυο παρεμβάσεις στην ΔΕΗ και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (στις 16/10 και στις 9/11). Συγκεκριμένα μετά από σχετική επικοινωνία που είχε με την ΔΕΗ- Χαλκοκονδύλη 30, την επόμενη μέρα, ο πρόεδρος μετέβη μαζί με τον καρκινοπαθή στο Υποκ/μα της ΔΕΗ Ανατ. Θεσ/νίκης και παρουσία του πρόεδρου του συλλόγου, έκανε αίτηση ρύθμισης για 30 ευρώ τον μήνα για την οφειλή των 1965 ευρώ, δεδομένης της οικονομικής του κατάστασης και ανέμενε την απάντηση στο αίτημα του.

Αντί αυτού όμως, εστάλη στον ΑμεΑ καρκινοπαθή “καταγγελία της σύμβασης προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας με ό,τι συνεπάγεται αυτό στην μέση του χειμώνα, γιατί πλέον εκτός της στέρησης του ρεύματος δεν θα έχει και θέρμανση, με αποτέλεσμα την περαιτέρω επιβάρυνση της υγείας του ιδίου και της συζύγου του που τον φροντίζει”.

Ο σύλλογος ζητά από το αρμόδιο υπουργείο να παρέμβει ώστε η ΔΕΗ να κάνει δεκτό το αίτημά του για την αποπληρωμή του χρέους του που είναι 1.965 ευρώ έναντι 30 ευρώ τον μήνα.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του συλλόγου καρκινοπαθών Γιάννης Σαριδάκης τόνισε ότι “είναι άμεση και επιτακτική ανάγκη να εγκριθεί η αίτηση ρύθμισης της οφειλής του καρκινοπαθή γιατί και ΑΜΕΑ είναι με ποσοστό 80% , ανήκει στις ευπαθείς ομάδες ως καρκινοπαθής και προβαίνει σε ανάλογες θεραπείες. Απαιτούμε λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης την παρέμβαση του Υπουργείου ώστε να αρθεί η καταγγελία σύμβασης προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και να εγκριθεί το αίτημα ρύθμισης που υπέβαλε το μέλος του συλλόγου μας”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Αρμενία: Μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση

Δανία: Χιλιάδες διαδηλώνουν υπέρ της Παλαιστίνης

Ακυρώνεται η τελετή αποφοίτησης στο Κολούμπια λόγω κινητοποιήσεων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα