ΑΘΗΝΑ
13:39
|
23.04.2024
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προανήγγειλε την ταυτόχρονη έναρξη των εμβολιασμών στα κράτη - μέλη της Ε.Ε.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ξεκαθάρισε ότι “Όλες οι χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ξεκινήσουν τους εμβολιασμούς την ίδια ημέρα”.

Η δήλωσή της έρχεται μία μερά μετά την ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων ότι θα εξετάσει την έγκριση για το πρώτο εμβόλιο της Pfizer μια εβδομάδα νωρίτερα από το αναμενόμενο, στις 21 Δεκεμβρίου – αντί για τις 29 Δεκεμβρίου που ήταν αρχικά προγραμματισμένο.  

Μετά την έγκριση του εμβολίου, η Κομισιόν αναμένεται να δώσει την τελική έγκριση το πολύ εντός τριών ημερών, έπειτα από διαβουλεύσεις με τις 27 κυβερνήσεις των κρατών μελών.  

Το ελληνικό σχέδιο εμβολιασμού προβλέπει 1.018 εμβολιαστικά κέντρα και 65 κινητές μονάδες. Σε πρώτη φάση θα εμβολιαστούν οι άνθρωποι του συστήματος Υγείας και οι ευπαθείς ομάδες, ενώ μετά τον Φεβρουάριο θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί στους υπόλοιπους πολίτες. Στην πρώτη φάση δεν αναμένεται να εμβολιαστούν έγκυες, ανήλικα παιδιά, αλλά και όσοι έχουν ήδη νοσήσει από κορονοϊό.  

Το ραντεβού θα γίνεται μέσω άυλης συνταγογράφησης και οι πολίτες θα λαμβάνουν SMS σχετικά με την ημερομηνία του ραντεβού όπου θα πρέπει να κάνουν αποδοχή ή να το απορρίψουν και να αναζητηθεί νέα ημερομηνία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κορυφώνεται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης

EINAΠ: Κινητοποίηση στο νοσοκομείο Γεννηματάς την Τετάρτη

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα