ΑΘΗΝΑ
08:48
|
19.04.2024
Ακόμα πιο φιλάνθρωπος με την πανδημία η πρώην σύζυγος του Τζεφ Μπέζος της Amazon.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Μακένζι Σκοτ, πρώην σύζυγος του Τζεφ Μπέζος της Amazon, έχει δωρίσει περισσότερα από τέσσερα δισεκατομμύρια δολάρια σε τέσσερις μήνες σε τράπεζες τροφίμων και σε οργανώσεις παροχής επείγουσας βοήθειας με αφορμή την πανδημία του νέου κορονοϊού.

Η συγγραφέας και 18η στη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο Μακένζι Σκοτ έγραψε στο ιστολόγιό της πως θέλει να βοηθήσει τους Αμερικανούς που αντιμετωπίζουν δυσκολίες εξαιτίας της πανδημίας. “Αυτή η πανδημία έχει συνθλίψει τις ζωές των Αμερικανών που ήδη βρίσκονταν σε δεινή οικονομική κατάσταση”, έγραψε η Αμερικανίδα σχολιάζοντας ότι έχει επιλέξει 380 οργανώσεις για τις δωρεές της έχοντας συνολικά εξετάζει σχεδόν 6.500 οργανισμούς. Η διαδικασία επιλογής περιελάμβανε τον συνδυασμό στοιχείων και προτάσεων ειδικών, δωρητών, εθελοντών και ηγετών ΜΚΟ με εμπειρία δεκαετιών, όπως εξήγησε.

“Οι οικονομικές απώλειες και οι επιπτώσεις στην υγεία πλήττουν περισσότερο τις γυναίκες, τους έγχρωμους και άτομα που ζουν ήδη σε συνθήκες φτώχειας. Την ίδια ώρα, οι δισεκατομμυριούχοι αυξάνουν σημαντικά τις περιουσίες τους”, σχολίασε η Μακένζι Σκοτ, η οποία είδε την περιουσία της να αυξάνεται σε έναν χρόνο από τα 23,6 δισ. στα 60,7 δισ. δολάρια. Το μεγαλύτερο μέρος της νεοαποκτηθείσας περιουσίας της προήλθε από το διαζύγιο με τον Τζεφ Μπέζος, ιδρυτή της Amazon. Η Σκοτ είχε πάρει το 4% των μετοχών της εταιρείας του πρώην συζύγου της που με την πανδημία, τις καραντίνες και τις διαδικτυακές αγορές έγινε ακόμα πιο ζάμπλουτος.

Τον περασμένο Ιούλιο η Σκοτ δώρισε 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε φιλανθρωπικές οργανώσεις που προωθούν τη φυλετική δικαιοσύνη, την ισότητα των φύλων, την παγκόσμια ανάπτυξη και την ισότητα για τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Συνολικά μέσα σε ένα χρόνο η Σκοτ έχει δωρίσει περίπου έξι δισεκατομμύρια δολάρια. Ο πρώην σύζυγός της, Τζεφ Μπέζος, ήταν επίσης ιδιαίτερα ενεργός στον τομέα της φιλανθρωπίας φέτος δωρίζοντας περίπου δέκα δισεκατομμύρια δολάρια σε σκοπούς που σχετίζονται κατά βάση με την κλιματική αλλαγή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες ξανά

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με… σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα