ΑΘΗΝΑ
04:09
|
17.01.2022
Περιπλανιόταν για χρόνια στον Ειρηνικό και εξόκειλε με το φορτίο του σε απομακρυσμένη ατόλη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αστυνομία στις Νήσους Μάρσαλ εντόπισε τη μεγαλύτερη ποσότητα κοκαΐνης που έχει ποτέ βρεθεί στη νησιωτική χώρα σε ένα εγκαταλελειμμένο πλοίο – φάντασμα, το οποίο εξόκειλε σε μια απομακρυσμένη ατόλη μετά από μια περιπλάνηση ετών στα νερά του Ειρηνικού ωκεανού.

Ο γενικός εισαγγελέας Ρίτσαρντ Χίκσον δήλωσε ότι το μήκους 5,5 μέτρων σκάφος βρέθηκε στην ατόλη Αϊλούκ την περασμένη εβδομάδα με 649 κιλά κοκαΐνης κρυμμένα σε ένα χώρο κάτω από το κατάστρωμα. Ο κ. Χίκσον εικάζει ότι το σκάφος απέπλευσε από την Κεντρική ή Νότια Αμερική και περιπλανιόταν στα νερά του Ειρηνικού για ένα ή και δύο χρόνια.

Τα ναρκωτικά, όπως αναφέρει η αστυνομία των Νήσων Μάρσαλ, βρέθηκαν σε πακέτα του ενός κιλού που έφεραν το σήμα “ΚW”. Όλα τα κατασχεθέντα πακέτα “αποτεφρώθηκαν” πλην δύο πακέτων που θα αποσταλούν για ανάλυση στην υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών των Ηνωμένων Πολιτειών.  

Τα Νησιά Μάρσαλ “υποδέχονται” συχνά διάφορα υπολείμματα και άλλα σκουπίδια της αμερικανικής ηπείρου μετά από περιπλάνηση ετών λόγω των ρευμάτων του Ειρηνικού ωκεανού. Ειδικά στις ακτές της ατόλης Αϊλούκ έχουν βρεθεί και στο παρελθόν ποσότητες ναρκωτικών κρυμμένες σε εγκαταλελειμμένα πλοία ή σκάφη, αλλά η τελευταία ήταν η μεγαλύτερη με διαφορά.   

Η επικρατούσα θεωρία των διωκτικών αρχών του νησιού για την προέλευση αυτών των ποσοτήτων ναρκωτικών είναι ότι οι διακινητές εγκαταλείπουν το σκάφος και το φορτίο όταν βρεθούν στο “μάτι” κάποιας καταιγίδας στον Ειρηνικό, το οποίο είναι κάτι σύνηθες για τα νερά του εν λόγω ωκεανού.

Πηγή: Guardian

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίθεση σε αστυνομικό, Ηλιούπολη: Τον χτύπησαν και του πήραν τον ασύρματο

Επιθέσεις στο μαγαζί «Αχίλλειον» μετά την υπόθεση βιασμού 24χρονης

Σεισμός στη Χαλκιδική: Θα χρειαστούν μέρες για να εκτιμηθεί η σεισμική ακολουθία

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για κύκλωμα μαστροπείας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα