ΑΘΗΝΑ
22:42
|
30.05.2024
Όταν ο αμερικανικός τύπος ασχολούταν μόνο με το "λευκότερο" Woodstock, στο Harlem γραφόταν ιστορία...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το αποκαλούμενο “Μαύρο Γούντστοκ”, δηλαδή το Πολιτιστικό Φεστιβάλ του Χάρλεμ που διοργανώθηκε το καλοκαίρι του 1969, παρά το απίστευτο line up και την τεράστια επιτυχία που είχε, δεν κατάφερε να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον του αμερικανικού Τύπου που προτίμησε να ρίξει τους προβολείς του στο “λευκότερο” φεστιβάλ του “Woodstock” το οποίο πραγματοποιήθηκε το ίδιο καλοκαίρι και μόλις εκατό μίλια βορειότερα του Χάρλεμ.

Το αρχειακό υλικό του “Μαύρου Γούντστοκ” παρέμενε στην αφάνεια, στιβαγμένο σε ένα υπόγειο για πάνω από 50 χρόνια (γεγονός που προσδίδει ακόμη μεγαλύτερο μυστήριο στην σιωπηλή μαύρη κληρονομιά του) μέχρι που ενδιαφέρθηκε για τη μοίρα του ο μουσικός και δημοσιογράφος Ahmir Khalib Thompson, κατά κόσμον Questlove.

Ο Questlove συγκέντρωσε το σπάνιο αρχειακό υλικό, προχωρώντας στη δημιουργία του ντοκιμαντέρ “Summer of Soul” (Το καλοκαίρι της σόουλ) ή (When the Revolution Could Not Be Television) που σηματοδοτεί και το σκηνοθετικό ντεμπούτο του.

Το ντοκιμαντέρ, αφηγείται την ιστορία του περίφημου Πολιτιστικού Φεστιβάλ του Χάρλεμ (Harlem Cultural Festival), μιας σειράς συγκλονιστικών συναυλιών από τους κολοσσούς Nina Simone, Sly and the Family Stone, Stevie Wonder, Staple Singers , BB King κ.ά., που πραγματοποιήθηκαν το καλοκαίρι του 1969 στο πλαίσιο του “Μαύρου Γουντστοκ” προσελκύοντας εκατοντάδες χιλιάδες θεατών.

Το “Summer of Soul” κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Sundance Film Festival του 2021, ενώ στη μεγάλη οθόνη θα προβληθεί στο πλαίσιο του Διαγωνισμού Ντοκιμαντέρ των ΗΠΑ (U.S. Documentary Competition). Το φεστιβάλ που θα προβληθεί διαδικτυακά ξεκινά στις 28 Φεβρουαρίου και κλείνει την αυλαία του στις 3 Φεβρουαρίου, ενώ τα εισιτήριά του θα ξεκινήσουν να πωλούντα από τις 7 Ιανουαρίου.

Πηγή: Rolling Stone

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κίνα: «Εξαφανίζει» τους influencers από το TikTok λόγω επίδειξης πλούτου

Καταγγελία εργαζομένων ΑΥΓΗΣ: «Το νέο ΔΣ της εφημερίδας μας απέκλεισε»

«Όλα τα μάτια στη Ράφα»: Η εικόνα που έγινε viral στα social media

Έφοδοι σε γραφεία του Ευρωκοινοβουλίου στο πλαίσιο έρευνας για ρωσική επιρροή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα