ΑΘΗΝΑ
04:41
|
16.05.2024
Με δικαστική απόφαση λόγω εκκρεμούς υπόθεσης πατρότητας – Θα χρειαστεί εξέταση γενετικού υλικού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η σορός του θρύλου του ποδοσφαίρου της Αργεντινής και του κόσμου, Ντιέγκο Μαραντόνα, “πρέπει να διατηρηθεί” για όσο εκκρεμεί η υπόθεση πατρότητας απεφάνθη σήμερα δικαστήριο, το οποίο ζήτησε επίσης να αναβληθεί επ’ αόριστον η προγραμματισμένη αποτέφρωση.

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα απεβίωσε στις 25 Νοεμβρίου σε ηλικία 60 ετών από ανακοπή καρδιάς.  

Το δικαστήριο στην Αργεντινή έκρινε ότι ενδέχεται να χρειαστεί να ληφθεί δείγμα γενετικού υλικού (DNA) του εκλιπόντα στο πλαίσιο της προσφυγής μιας γυναίκας, η οποία δηλώνει ότι ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα είναι ο βιολογικός της πατέρας.

Ο Μαραντόνα είχε αποκτήσει δύο κόρες από τον γάμο του, είχε συνολικά αναγνωρίσει τέσσερα παιδιά στην Αργεντινή κι ένα στην Ιταλία, ενώ υπάρχουν άλλα έξι παιδιά που υποστηρίζουν ότι είναι ο πατέρας τους.

Πριν δύο χρόνια η Μαγκάλι Γκιλ έμαθε ότι ο βιολογικός της πατέρας ήταν ο Μαραντόνα και σύμφωνα με απόφαση του Εθνικού πρωτοδικείου ζήτησε να γίνει εξέταση DNA. Η υιοθετημένη Μαγκάλι Γκι λέει ότι η μητέρα της, της αποκάλυψε πριν από δύο χρόνια ότι ο πατέρας της “ενδέχεται να είναι ο Μαραντόνα”.

Σε βίντεο που η Γκιλ ανήρτησε στον λογαριασμό της στο Instagram αναφέρει ότι είναι “καθολικό δικαίωμα” να μάθει ένα ο Ντιέγκο Μαραντόνα ήταν ή δεν ήταν ο βιολογισκός της πατέρας.

Μετά τον θάνατό του στις 25 Νοεμβρίου, η κηδεία του Μαραντόνα τελέστηκε σε ιδιωτικό κοιμητήριο του Μπουένος Άιρες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων “Ρόιτερς” (Reuters)o δικηγόρος του Μαραντόνα έχει δηλώσει ότι υπάρχουν ήδη δείγματα DNA του εκλιπόντος, εντούτοις το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι μελλοντικά δεν μπορεί να αποτεφρωθεί το σώμα του.

Πηγή: BBC, Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Όχι στον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα είπαν απόψε χιλιάδες πολίτες στην Αθήνα

Σε κρίσιμη κατάσταση ο Φίτσο μετά την πολιιτκή δολοφονική απόπειρα

Νεκρό βρέφος στη Βραυρώνα: Βρέθηκαν προθανάτια και μεταθανάτια χτυπήματα

Σφοδρός επικριτής του Σλοβάκου πρωθυπουργού ο 71χρονος δράστης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα