ΑΘΗΝΑ
01:18
|
27.04.2024
Το έντυπο διασφαλίζει ότι οι πολίτες έχουν ενημερωθεί πλήρως για τη διαδικασία, τις αντεδείξεις και τις ανεπιθύμητες ενέργειες του εμβολιασμού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έντυπο συναίνεσης για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού από το Υπουργείο Υγείας, καλούνται να υπογράψουν οι πολίτες, επιβεβαιώνοντας ότι έχουν ενημερωθεί – μεταξύ άλλων – για τις πιθανές ανεπιθύμητες παρενέργειες του εμβολίου, αλλά και τον κίνδυνο μη εμβολιασμού.

Το έντυπο έχει σταλεί, ήδη, από το Υπουργείο Υγείας, στα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα της επικράτειας και καθιστά υποχρεωτική την συναίνεση κάθε πολίτη πριν από τον εμβολιασμό.

Όπως προβλέπεται στις οδηγίες που απεστάλησαν στα εμβολιαστικά κέντρα και συντάχθηκαν από το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, οι πολίτες που θα δεχθούν να κάνουν το εμβόλιο θα πρέπει να δώσουν τη συναίνεσή τους, γεγονός που θα διασφαλίζει αφενός, ότι έχουν ενημερωθεί πλήρως για τη διαδικασία και αφετέρου, για τις πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες του εμβολιασμού, όπως αναφέρεται στο έγγραφο που έφερε στη δημοσιότητα το iatropedia.gr .

Στην περίπτωση που κάποιος πολίτης δεν δύναται να παράσχει προφορική συγκατάθεση για το εμβόλιο, θα πρέπει υποχρεωτικά το έγγραφο να συμπληρώνεται από κάποιον οικείο, πάροχο φροντίδας ή δικαστικό συμπαραστάτη.

Κατά τον πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, το έντυπο πρέπει να αλλάξει στο σημείο που μπαίνουν οι υπογραφές, όπου εκτός απο τον πολίτη που εμβολιάζεται υπογράφει και ο “επαγγελματίας υγείας”.

“Εγώ δεν σπούδασα επαγγελματίας υγείας, σπούδασα ιατρική κι έχω σαφή επαγγελματική θέση και βρίσκω προσβλητικό να υπογράψω κάτω από ένα χαρτί ως επαγγελματίας υγείας και αρνούμαι να το κάνω. Αυτό πρέπει να αλλάξει και από κάτω να υπάρχει υπογραφή γιατρού ή νοσηλευτή, να γράφεται με σαφήνεια αν αυτός ο οποίος πήρε το ιστορικό είναι γιατρός και πρέπει να είναι γιατρός” είπε χαρακτηριστικά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξεκινούν προγράμματα προληπτικού ελέγχου για 3 μορφές καρκίνου και καρδιαγγειακά νοσήματα

ΠΟΥ: Πίνουν και καπνίζουν περισσότερα παιδιά και έφηβοι στην Ευρώπη

Τι απαντά ο γιατρός για τον θάνατο του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Διατάχθηκε ΕΔΕ στο Αττικόν για τον θάνατο του 79χρονου πατέρα του Καλλιάνου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα