ΑΘΗΝΑ
17:02
|
25.04.2024
Σχεδιασμένες σε τρισδιάστατο εκτυπωτή, δεν ενδείκνυνται για την πανδημία αλλά για θρίλερ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας χρόνος πανδημίας με μάσκες στους δρόμους, σε χώρους εργασίας, σε σπίτια. Μάσκες μιας χρήσης, μάσκες υφασμάτινες, μάσκες περίτεχνες, αλλά μάσκα το πραγματικό πρόσωπο κάποιου άλλου ανθρώπου, αυτή η ιδέα ανέβασε την έννοια του καμουφλάζ σε άλλο επίπεδο.

Ο εμπνευστής των ανατριχιαστικά ρεαλιστικών μασκών είναι ο Ιάπωνας Shuhei Okawara, ο οποίος “αγοράζει” τα πρόσωπα απλών ανθρώπων και χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της τρισδιάστατης σάρωσης δημιουργεί τις μάσκες… προσώπου. Οι μάσκες του Okawara δεν προστατεύουν σε καμία περίπτωση από τον νέο κορονοϊό αλλά σου χαρίζουν το πρόσωπο ενός άγνωστου έτερου εγώ από την Ιαπωνία.  

“Τα καταστήματα με μάσκες στη Βενετία δεν αγοράζουν και δεν πωλούν πρόσωπα. Αυτό θα ήταν κάτι που θα μπορούσε να συμβεί σε μια ιστορία επιστημονικής φαντασίας και θεώρησα ότι θα είχε πλάκα να το δοκιμάσω”, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ο Okawara.

Στις αρχές του επόμενου έτους οι μάσκες του Okawara θα είναι έτοιμες προς πώληση στην τιμή των περίπου 950 δολαρίων η μία. Το κατάστημα του Ιάπωνα στο Τόκιο είναι δημοφιλές για την πώληση αξεσουάρ για πάρτι και θεατρικές παραστάσεις.

Η επιλογή του πρώτου μοντέλου δεν ήταν πρόχειρη. Ο Okawara επέλεξε το μοντέλο του ανάμεσα σε 100 υποψήφιους που του έστειλαν φωτογραφίες τους. Ο “νικητής” επιβραβεύτηκε με την αμοιβή των 40.000 γεν (περίπου 320 ευρώ).

Οι αντιδράσεις διαφέρουν. Κάποιοι τις βρίσκουν εντυπωσιακές και άλλοι απλά ανατριχιαστικές. Ο Okawara είναι αισιόδοξος.  “Οι πελάτες μου είναι ειδικές περιπτώσεις. Είναι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν τη δουλειά μου και τα εμπορεύματά μου ως έργα Τέχνης”.

Πηγή: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αυστραλία: Ξεβράστηκαν δεκάδες μαυροδέλφινα σε ακτή

Ανατροπή στη καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν για βιασμό

Ελεύθερος ο Φλώρος- Απαγορεύεται να πλησιάσει τον Γραμμένο στα 50 μέτρα

Γαλλία: απαγόρευση κυκλοφορίας για ανήλικα έως 13 ετών στο Μπεζιέ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα