ΑΘΗΝΑ
03:39
|
25.04.2024
Πολλά όμως και τα προβλήματα της χιονοθύελλας που επηρέασε έως και 60 εκ. ανθρώπους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα παιδιά έκλεισαν τους υπολογιστές της τηλεκπαίδευσης και έπιασαν τα έλκηθρα, οι ενήλικες φόρεσαν τα σκι καθώς η Νέα Υόρκη “ξύπνησε” στα λευκά αντικρίζοντας μία από τις μεγαλύτερες χιονοπτώσεις των τελευταίων ετών. Ωστόσο, το λευκό τοπίο λειτούργησε σε συναισθηματικό και ψυχολογικό επίπεδο ανακουφιστικά για τους Νεοϋορκέζους που ξεχάστηκαν για λίγο από τη μιζέρια των κλειστών επιχειρήσεων και των θυμάτων του νέου κορονοϊού.  

“Είναι ωραίο να χαίρεσαι λίγο τον χειμώνα μέσα στον μαρασμό της καραντίνας”, είπε ο Μάρλοου Τζόνσον στο Ρόιτερς καθώς έδινε ώθηση στο έλκηθρο και έβλεπε τις κόρες του να απολαμβάνουν την τσουλήθρα από το λόφο του Σέντραλ Παρκ. “Είναι κάτι το μαγικό. Σηκώνομαι, διασχίζω τον δρόμο και κάνω σκι”, είπε ο Πολ Χουζάρσκι.

Στα νότια του Μητροπολιτικού Μουσείου, το Σάιπρες Χιλ είχε γεμίσει με οικογένειες με μικρά παιδιά που διασκέδαζαν με το χιόνι. “Είναι ένα ωραίο διάλειμμα να μπορείς να βγεις έξω και να ασχοληθείς με μια δραστηριότητα. Αυτή την περίοδο, με την πανδημία, δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα”, είπε ένας πατέρας, ο Τζον Γουίλκοξ, που έπαιζε στο χιόνι με τον 10χρονο γιο του.

Η χιονοθύελλα που ξεκίνησε από τα ξημερώματα της Τετάρτης έχει επηρεάσει έως και 60 εκατομμύρια ανθρώπους από το Μέιν μέχρι τη Νότια Καρολίνα. Σε ορισμένες περιοχές, στα βόρεια της πολιτείας της Νέας Υόρκης, το χιόνι ξεπέρασε το ένα μέτρο. Στις περισσότερες μεγάλες πόλεις όμως δεν ξεπερνούσε τα 10 με 20 εκατοστά.

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, οι περισσότεροι σε κάποιο από τα χιλιάδες τροχαία ατυχήματα που σημειώθηκαν στην περιοχή.

Οι αμερικανικές αρχές διαβεβαίωσαν ότι η θύελλα δεν επηρεάζει τη διανομή των εμβολίων για την Covid-19 που ξεκίνησε από το περασμένο Σαββατοκύριακο. Πάντως για τους εστιάτορες  η κακοκαιρία δεν είναι σύμμαχος. Ο δήμος της Νέας Υόρκης απαγόρευσε προσωρινά και το σερβίρισμα των πελατών σε εξωτερικούς χώρους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

ΚΚΕ: Δεν εκφράζει προσωπική άποψη η Φλέσσα για τα Τέμπη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα