ΑΘΗΝΑ
07:39
|
19.04.2024
Τα 737 καθηλώθηκαν παγκοσμίως τον Μάρτιο του 2019, μετά από δύο πολύνεκρα δυστυχήματα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Boeing προσέλαβε 160 έμπειρους πιλότους οι οποίοι θα ηγηθούν της προσπάθειας που κάνει η κολοσσιαία αεροκατασκευαστική εταιρεία για να επανέλθουν στις τακτικές πτήσεις τα αεροσκάφη 737 Max, τα οποία έχουν καθηλωθεί από τον Μάρτιο του 2019, μετά από δύο δυστυχήματα που στοίχισαν τη ζωή 346 ανθρώπων.

Οι “Πιλότοι Παγκόσμιας Διάδρασης” της Boeing θα συνεργαστούν με αεροπορικές εταιρείες σε ολόκληρο τον κόσμο και θα επανεκπαιδεύσουν τους πιλότους τους στην πλοήγηση των 737.

Οι πιλότοι – εκπαιδευτές είναι μέρος του ευρύτερου προγράμματης της Boeing για την επαναφορά στην υπηρεσία των 737. Ο ετήσιος μισθός των πιλότων θα φτάνει τα 200.000 δολάρια και οι ενδιαφερόμενοι για τη θέση του εκπαιδευτή θα πρέπει να είναι διαπιστευμένοι πιλότοι αεροσκαφών Boeing, με τουλάχιστον 1000 ώρες εκπαιδευτικής εμπειρίας και χωρίς “ατυχήματα, παραβιάσεις ή απώλειες” στο πτητικό βιογραφικό τους.

Η στρατηγική της Boeing περιλαμβάνει και παρακολούθηση 24/7 των πτήσεων των 737 Max σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά και ειδική εκπαίδευση του πληρώματος καμπίνας των αεροσκαφών, προκειμένου ανά πάσα στιγμή να είναι σε θέση να ενημερώνουν και να καθησυχάζουν τους επιβάτες για την ομαλή λειτουργία του αεροσκάφους.

Τα Boeing 737 Max καθηλώθηκαν τον Μάρτιο του 2019, μετά την τραγωδία της Πτήσης 302 των Αιθιοπικών Αερογραμμών. Το αεροσκάφος προέκρουσε αμέσως μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Αντίς Αμπέμπα. Παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί λίγους μήνες νωρίτερα, τον Οκτώβριο του 2018, οταν η Πτήση 610 της Lion Air προσέκρουσε αμέσως μετά την απογείωση από το διεθνές αεροδρόμιο της Τζακάρτα.

Τους μήνες που περέμειναν καθηλωμένα τα 737 Max, η Boeing ενημέρωσε το λογισμικό του ελέγχου της πτήσης, άλλαξε την καλωδίωση των αεροσκαφών και τις ρουτίνες ελέγχου από τα πληρώματα εδάφους και αέρος.

Στις ΗΠΑ και τη Νότια Αμερική τα Boeing 737 Max έχουν κριθεί ξανά ικανά για εμπορικές πτήσεις, ενώ ο Οργανισμός για την Ασφάλεια των Πτήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναμένεται να εκδώσει τη σχετική άδεια μέσα στον Ιανουάριο. Η Βραζιλιάνικη εταιρεία Gol είναι η πρώτη που “σήκωσε” ξανά τα 737 της και τα έχει επανεντάξει στο τακτικό της πρόγραμμα πτήσεων.

Για την Boeing, η οποία τον Οκτώβριο ανακοίνωσε σημαντικές απώλειες για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο, η επαναφορά στην υπηρεσία των 737 Max είναι ζωτικής σημασίας. Η εταιρεία έχει ήδη πραγματοποιήσει χιλιάδες απολύσεις, ενώ οι παραγγελίες για καινούρια αεροσκάφη κυμαίνονται στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας εικοσαετίας.

Η πανδημία του κορονοϊού, φυσικά, δεν διευκόλυνε την κατάσταση για την κολοσσιαία εταιρεία αποτελεί έναν από τους κορυφαίους εξαγωγείς των ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από BBC.com.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

Μην θεωρείτε δεδομένο το ισχυρό δολάριο…

Τέλος το πενθήμερο – Έρχεται η 6ήμερη εργασία από Ιούλιο

Άνοιξε η πλατφόρμα για επίδομα μητρότητας σε μη μισθωτές-Ειδικές περιπτώσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα