ΑΘΗΝΑ
06:42
|
25.04.2024

Χιλιάδες διαδηλωτές συνέχισαν και σήμερα όπως κάνουν, καθημερινά, από την περασμένη Δευτέρα, τις κινητοποιήσεις τους στους δρόμους της πρωτεύουσας του αυτόνομου Ιρακινού Κουρδιστάν, Ερμπίλ. Διεκδικούν […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χιλιάδες διαδηλωτές συνέχισαν και σήμερα όπως κάνουν, καθημερινά, από την περασμένη Δευτέρα, τις κινητοποιήσεις τους στους δρόμους της πρωτεύουσας του αυτόνομου Ιρακινού Κουρδιστάν, Ερμπίλ.

Διεκδικούν αφενός την καταβολή δεδουλευμένων μισθών στον δημόσιο τομέα και διαμαρτύρονται αφετέρου για την επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης και της συστηματικής διαφθοράς και βίας των αστυνομικών αρχών.

Image

Μεγάλο μέρος του πλήθους συγκεντρώθηκε το απόγευμα έξω από τα κεντρικά γραφεία των δύο μεγάλων κομμάτων που εναλλάσσονται εδώ και χρόνια στην εξουσία: του «Δημοκρατικού Κόμματος Κουρδιστάν» (KDP) και της «Πατριωτικής Ένωσης Κουρδιστάν» (PUK).

Image

Δεν έλειψαν ανάλογες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και έξω από τα γραφεία μικρότερων κομμάτων σε αρκετές πόλεις της περιοχής Σουλεϊμανίγια, μετά τη δολοφονία 26χρονου διαδηλωτή την περασμένη Δευτέρα από πυρά αστυνομικών στην κωμόπολη Σαμσαμάλ και το θάνατο άλλων εννιά νεαρών υπό παρόμοιες συνθήκες σε άλλες περιοχές του Ιρακινού Κουρδιστάν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα