ΑΘΗΝΑ
16:54
|
25.04.2024
“Τώρα, θα είναι σαφές, ότι εάν δεν συναινούν και οι δύο πλευρές αυτό είναι βιασμός”.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές όλων των κοινοβουλευτικών παρατάξεων της Δανίας το νομοσχέδιο, το οποίο ποινικοποιεί τη σεξουαλική συνεύρεση χωρίς ρητή συναίνεση και αυστηροποιεί τη νομοθεσία για τις υποθέσεις βιασμού. “Η σημερινή είναι μια μεγάλη ημέρα”, δήλωσαν εκπρόσωποι οργανώσεων για τα δικαιώματα των γυναικών.

“Τώρα, θα είναι σαφές, ότι εάν δεν συναινούν και οι δύο πλευρές στο σεξ, τότε αυτό είναι βιασμός”, τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Δανίας, Νικ Χέκερουπ. Ο νέος νόμος διεύρυνε τις περιπτώσεις που μπορεί να συνιστούν βιασμό -βάσει της παλαιάς νομοθεσίας, οι εισαγγελείς έπρεπε να αποδείξουν ότι το πρόσωπο που κατηγορούνταν ότι διέπραξε βιασμό είχε χρησιμοποιήσει βία ή επιτέθηκε σε πρόσωπο που δεν ήταν σε θέση να αντισταθεί. 

Ο νέος νόμος τίθεται σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου του 2021.

“Είναι μια σημαντική ημέρα για τις γυναίκες της Δανίας καθώς όλοι οι απαρχαιωμένοι και επικίνδυνοι νόμου καταλήγουν στον κάλαθο των αχρήστων της ιστορία. Η νέα νομοθεσία συμβάλλει στο τέλος της ενδημικής ατιμωρησίας και του διάχυτου στίγματος για το έγκλημα του βιασμού”, δήλωσε η εκπρόσωπος της Διεθνούς Αμνηστίας Δανίας, Άνα Μπλους.

Η Δανία είναι η 12η χώρα στην Ευρώπη που αναγνωρίζει το μη συναινετικό σεξ ως βιασμό. Η Σουηδία υιοθέτησε ένα παρόμοιο νομοθετικό πλαίσιο το 2018 και έκτοτε έχει παρατηρηθεί μια αύξηση της τάξεως του 75% στις καταδίκες δραστών βιασμού. Περίπου 11.400 γυναίκες τον χρόνο στη Δανία πέφτουν θύματα βιασμού ή υφίστανται απόπειρες βιασμού, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Πηγή: RT News



Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανατροπή στη καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν για βιασμό

Ελεύθερος ο Φλώρος- Απαγορεύεται να πλησιάσει τον Γραμμένο στα 50 μέτρα

ΗΠΑ: Εκατοντάδες νέες συλλήψεις φιλοπαλαιστίνιων φοιτητών

Τετράωρη στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ την Παρασκευή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα