ΑΘΗΝΑ
13:10
|
17.05.2024
Ο Ρώσος πρόεδρος σχολίασε τον Τούρκο ομόλογό του και τις μεταξύ τους σχέσεις στην ετήσια συνέντευξη Τύπου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νωρίτερα σήμερα (Πέμπτη 17/12), ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, αναφέρθηκε στον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο της ετήσιας συνέντευξης Τύπου (σ’ αυτήν, παραδοσιακά ο Πούτιν μιλά και απαντά σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για όλα τα ζητήματα της διεθνούς και εσωτερικής ατζέντας).

Όπως σχολίασε χαρακτηριστικά ο Πούτιν, “ο Τούρκος πρόεδρος δεν συμμερίζεται πάντα τα συμφέροντα της Ρωσίας, αλλά συμπεριφέρεται σαν άνδρας και τηρεί τις υποσχέσεις του”. Κατά τη γνώμη του, αυτό τον καθιστά προβλέψιμο και σε κάποιον βαθμό αξιόπιστο.

Όπως, άλλωστε έσπευσε να διευκρινίσει ο Ρώσος πρόεδρος, “δεν υπάρχουν εύκολα αντιμετωπίσιμοι ηγέτες. Δεν υπάρχουν βολικοί ή άβολοι διαπραγματευτές. Υπάρχουν μόνο εθνικά συμφέροντα”.

Ο ίδιος ο Πούτιν δήλωσε διατεθειμένος να συνεργαστεί με όλους προκειμένου να διασφαλίσει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τη Ρωσία.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξη Τύπου, ο Βλαντίμιρ Πούτιν ρωτήθηκε αν θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στις εκλογές του 2024 και απάντησε ότι δεν έχει ακόμα αποφασίσει.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στην Ελλάδα τη Δευτέρα 20/5 ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου

Όρμπαν: Μεταξύ ζωής και θανάτου ο Ρόμπερτ Φίτσο

Κοινή διακήρυξη Ρωσίας-Κίνας για ακόμη στενότερη στρατηγική σχέση

ΗΠΑ: Κυρώσεις με στόχο τη διατάραξη της στρατιωτικής συνεργασίας Ρωσίας-Βόρειας Κορέας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα