ΑΘΗΝΑ
09:34
|
24.04.2024
Ασπρόπυργος, Ελευσίνα αλλά και 10 περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα είναι αντιμέτωπες με το φάσμα του σκληρού εορταστικού λοκντάουν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σήμερα (Πέμπτη 17/12) αναμένονται οι εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων για τη Δυτική Αττική και δέκα ακόμα περιοχές που εμφανίζουν επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ, στη Δυτική Αττική καταγράφονται 22,7 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, αριθμός πολύ μεγαλύτερος σε σχέση πχ με τον Κεντρικό τομέα Αθηνών (5,63) ή τα νότια προάστια (2,45).  

Το ενδεχόμενο λήψης νέων, αυστηρότερων μέτρων στην περιοχή υπάρχει στο τραπέζι από την προηγούμενη εβδομάδα, με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Χαρδαλιά να τονίζει πρόσφατα ότι μόνο στις Αχαρνές υπήρχαν 392 ενεργά κρούσματα με μέσο όρο ηλικίας τα 42 έτη, ενώ 700 ήταν τα άτομα που ήρθαν σε επαφή μαζί τους κι εντοπίστηκαν μέσω ιχνηλατήσεων. Η κατάσταση είναι εξίσου δύσκολη σε Ελευσίνα και Ασπρόπυργο, αλλά και σε κάποιους άλλους νομούς.

Σύμφωνα με το υπουργό υγείας, Βασίλη Κικίλια, με το φάσμα ενός πιο αυστηρού λοκντάουν, τύπου Μαρτίου, με κλειστά μαγαζιά, βρίσκονται αντιμέτωπες οι: Θεσσαλονίκη (270 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο), Κοζάνη (60), Ξάνθη (27), Κιλκίς (22), Πιερία (23), Πέλλα (18), Δράμα (15), Ροδόπη (22), Λάρισα (38), Γρεβενά (3).  

Σημειώνεται ότι στον συγκεκριμένο δείκτη, η Κοζάνη εμφανίζεται ως η πιο επιβαρυμένη περιοχή με 39,95 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού και ακολουθεί η Καβάλα (29,62), το Κιλκίς (27,36) και η Θεσσαλονίκη (24,32).

Οι λοιμωξιολόγοι εξετάζουν το ενδεχόμενο να προτείνουν στην κυβέρνηση σκληρό την άμεση εφαρμογή σκληρού λοκντάουν στον Ασπρόπυργο, την Ελευσίνα και σε όμορους δήμους.

Σε χθεσινή σύσκεψη με τοπικούς φορείς στη Δυτική Αττική, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, απείλησε ότι σε περίπτωση που δεν εφαρμοστούν τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας στη Δυτική Αττική, “θα σφραγιστούν οι περιοχές, ακόμη και σπίτι-σπίτι”.

Το πλαίσιο των αυστηρότερων τοπικών λοκντάουν, πέρα από το κλείσιμο μαγαζιών κι επιχειρήσεων, προβλέπει περισσότερα τεστ για τους πληθυσμούς των επιβαρυμένων περιοχών και αυστηρότερους ελέγχους κατά τις ώρες απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

5,4 εκ. ευρώ στην Κύπρο έδωσε το Τζόκερ

Από σήμερα το «καλάθι του Πάσχα»

Απαγόρευση συγκεντρώσεων φιλάθλων πριν το ΑΕΚ- Παναθηναϊκός

Εμπρησμός σε ΑΤΜ στα Σεπόλια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα