ΑΘΗΝΑ
13:27
|
28.10.2021
Αιτία της σύλληψης η δημοσίευση φωτογραφιών από την κοπή δέντρων στο μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Υπό κράτηση ως ύποπτο κατασκοπίας κρατούν στο αστυνομικό τμήμα Σάμου από την Τετάρτη (16/12) το απόγευμα, τον γνωστό δημοσιογράφο του νησιού Γιάννη Νέγρη.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, αιτία της σύλληψης ήταν η δημοσίευση σειράς φωτογραφιών στις οποίες καταγραφόταν η κοπή των υπεραιωνόβιων πεύκων στο μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής, στην οποία προέβη το Πολεμικό Ναυτικό, επικαλούμενο λόγους εθνικής ασφάλειας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του AigaioBlogspot.gr και του δημοσιογράφου Γιάννη Νέγρη, καμία απολύτως άδεια δεν είχε εκδοθεί από το Πολεμικό Ναυτικό. “Γύρω από το μοναστήρι υπάρχει ένα μεγάλο δάσος με υπεραιωνόβια πεύκα, ενώ στην περιοχή λειτουργεί και ραντάρ του Πολεμικού Ναυτικού. Μέχρι σήμερα έχουν κοπεί πάνω από 100 πεύκα και πολύ φοβάμαι ότι αυτή η καταστροφή θα συνεχιστεί” είχε δήλωσε προχωρώντας σε έγγραφη καταγγελία προς όλες τις αρμόδιες αρχές, όπως το δασαρχείο και τον εισαγγελέα Σάμου.

Σημειώνεται ότι το δασαρχείο Σάμου και ο Δήμος Ανατολικής Σάμου δήλωσαν άγνοια για το συμβάν. Το θέμα ωστόσο έφτασε και στη Βουλή, με τον βουλευτή Ηρακλείου του ΜέΡΑ25 Γιώργο Λογιάδη να απευθύνει σχετικό ερώτημα προς τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καθώς και στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Οι αρχές κίνησαν στη συνέχεια τις διαδικασίες και συνέλαβαν τον δημοσιογράφο Γιάννη Νέγρη που αποκάλυψε την περιβαλλοντική καταστροφή, αποδίδοντάς του την κατηγορία της κατασκοπίας καθώς σε μία φωτογραφία καταγράφεται τσιμεντένιο τοιχίο, το οποίο το Πολεμικό Ναυτικό ισχυρίζεται ότι είναι μέρος των στρατιωτικών του εγκαταστάσεων.

Μαζί του συνέλαβαν και έναν προσωπικό του φίλο, ιδιοκτήτη του drone με το οποίο τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες των κομμένων πεύκων γύρω από τη μονή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ελεύθεροι και οι επτά αστυνομικοί

Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικά μέτρα, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, οι επτά αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ.
ΣΥΝΑΦΗ

G20: Συνάντηση Μπάιντεν-Μέρκελ

Ευρωβουλή: Είσοδος μόνο με πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό κατά της Covid 19

Κέρκυρα: Ρίγη συγκίνησης στην παρέλαση του Μαθρακίου από τον μοναδικό μαθητή του σχολείου

Ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα (upd.)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα